Campionatul mondial de baschet feminin Under 17 ar putea fi gazduit de Cluj Napoca


Campionatul mondial de baschet Under 17 ar putea fi gazduit de Cluj Napoca, in 2012. Anuntul a fost facut de primarul Sorin Apostu si Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet.

"Aveti aici o sansa deosebita si orasul este pregatit. Speram sa avem sustinerea Guvernului si a administratiei locale. Pana in 2012 ar trebui sa avem aici o sala de sport ultramoderna, de 7.000 de locuri, ceea ce face ca sanse sa creasca", a declarat Carmen Tocala, presedintele FRB.

Alaturi de Romania, la acest campionat si-au mai depus candidatura Belgia, Olanda si Sri Lanka. Federatia Romana de Baschet a propus pe langa Cluj Napoca, orasele Timisoara, Arad, Oradea si Sibiu pentru a gazdui acest campionat.

Ljubomir Kotbela, reprezentantul FIBA, se afla la Cluj Napoca si a mai vizitat si restul oraselor din Romania propuse pentru a gazdui campionatul mondial feminin Under 17.

"Romania are destule hoteluri pentru a gazdui acest campionat. Campionatul nu va atrage multi spectatori daca echipa este slaba. Dar aici in Romania aveti o echipa buna asa ca o sa atraga multi fani in sala. Sper ca sala de sport de aici de la Cluj Napoca sa fie terminata pana in vara anului 2011, pentru a putea gazdui meciurile", a declarat Ljubomir Kotbela, reprezentantul FIBA.

Comentarii Facebook