Buzărnescu e în semifinală la Winners Open, turneul WTA de la Cluj. I-ar plăcea să locuiască la Cluj: Orașul e frumos și oamenii calzi


Mihaela Buzărnescu a ajuns din nou în semifinalele unui turneu WTA 250, după câțiva ani. Românca a câștigat la Cluj meciul cu Kristyna Pliskova, și va juca sâmbătă semifinala. 

Meciul de sâmbătă este cel mai important. În funcție de el voi putea juca duminică sau nu. Ar fi incredibil de frumos să câștig un turneu în România și la prima ediție din Cluj, mai ales că îmi place foarte mult acest oraș. Nu îmi displace ideea de a locui aici, pentru că este un oraș foarte frumos, oamenii sunt foarte calzi și foarte deschiși. Mâncarea este foarte bună, zona este foarte frumoasă. Momentan, însă, nu am plan pentru alt oraș. Sunt în București și vom vedea.

Concursul de aici este super bine orbanizat. Nu mai sunt restricții și putem merge și noi în centru să ne plimbăm, să stăm pe o terasă”, a spus Mihaela Buzărnescu. 

În al doilea meci din programul de vineri de pe Center Court, Mihaela a învins-o pe Kristyna Pliskova, 7-5, 6-3, la capătul unui nou meci în care a lovit și s-a mișcat excelent. De altfel, succesul de azi îi confirmă revenirea de formă: pentru prima dată din septembrie 2019 (Hiroshima, WTA 250), Miki reușește trei victorii consecutive pe un tablou principal WTA. În urma calificării în semifinale, Buzărnescu va reintra între primele 150 de jucătoare ale lumii.

Acesta e cel mai notabil rezultat al Mihaelei de la revenirea ei în tenis, după accidentarea și operația suferită la umăr la finalul anului 2019. După acea operație a urmat un an de pauză pentru Mihaela și o revenire complicată. Dar acum Mihaela poate zâmbi, în sfârșit: se apropie de nivelul ei cel mai bun, se află într-o formă bună și adună victorii extrem de prețioase. Iar ca povestea să fie și mai frumoasă, face toate aceste lucruri acasă, în fața propriilor suporteri.

Partida cu Kristyna Pliskova, o jucătoare redutabilă indiferent de suprafața pe care se joacă, a fost una foarte bună (setul 1 a fost extrem de curat, cu multe realizări de ambele părți și puține erori neforțate, doar 11, în total) și doar pe alocuri echilibrată. Asta pentru că impresia creată de Mihaela a fost că totul depinde de ea; și că știe foarte bine ce are de făcut în fața Kristynei, pe care a mai învins-o în 2018, la turneul de la Praga.

Pliskova a încercat să rămână aproape de Mihaela, s-a luptat să își creeze șanse, dar stilul de joc al Mihaelei nu se pliază deloc pe ceea ce joacă ea. Reacțiile și loviturile Mihaelei au fost atât de rapide, încât foarte rar Pliskova și-a putut face jocul ei obișnuit; nu a putut lovi din poziții confortabile, nu a avut timp să se așeze la lovituri, nu a avut răgaz să construiască. Iar la toate acestea se adaugă capacitatea Mihaelei de a schimba direcțiile, ceea ce a complicat și mai tare lucrurile pentru Kristyna, obligând-o să lovească din deplasare, să se întindă, să alerge stânga-dreapta ori să se apere mai mult decât atacă.

Mai pe scurt, Pliskova a fost scoasă adesea din zona ei de confort și pusă să joace doar în termenii stabiliți de Mihaela. Acesta poate fi un exemplu bun de match-up nefavorabil în cazul Pliskovei. Tenisul blitz al Mihaelei îi anulează toate sursele care, în mod normal, îi aduc puncte importante. Excluzând serviciul, care a ajutat-o și ținut-o aproape, nimic din ce a încercat Pliskova nu a fost eficient contra Mihaelei.


Comentarii Facebook