Boc: Noul U Cluj, în cazul falimentului, va fi pornit. În 2019, va fi în Liga 1

 

Primarul Emil Boc a reiterat ideea înființării unui club sportiv de drept privat în cazul în care SC U Cluj va da faliment. 

 

Proiectul pe care îl avem în analiză este apolitic, al comunităţii clujene. Porneşte exact de la spiritul Universităţii, de la modul în care clubul a fost creat: de la universităţile clujene. Am decis ca primăria, împreună cu cele şase universităţi, să înfiinţeze un club sportiv de drept privat, pe legea asociaţiilor. Acest club ar urma să primească brandul şi palmaresul, să devină „U", şi să continue din liga a patra, Doamne ajută din liga a treia, dacă nu se vor înscrie destule echipe în acest eşalon şi federaţia va fi de acord. Asta înseamnă că Universitatea va avea continuitate în sezonul viitor, în caz că se pronunţă falimentul. Am vorbit cu toţi rectorii şi vreau să le mulţumesc public că au fost de acord, că au spus da pentru un proiect comunitar. Banii vor veni la început de la primărie, în contextul legii 350. Susţinerea activităţii nu presupune sume consistente, la liga a patra sau a treia, iar când echipa ajunge în liga a doua şi în liga întâi se pate gândi o finanţare exact ca la Bayern Munchen, unde fundaţia a devenit acţionară la o societate comercială. Obiectivul este ca în 2019, când clubul împlineşte 100 de ani, echipa să fie în prima ligă, iar în anul următor, să participe în cupele europene”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM.

 

Primarul a mai spus că speranța este ca echipa să se salveze de la faliment și să nu fie nevoie de înființarea unei noi societăți.

 

Vezi AICI și alte declarații ale primarului pe această temă. El a spus că suporterii ar putea cumpăra acțiuni la viitoarea societate.

Comentarii Facebook