Becali chemat ca martor în ”Dosarul Valiza”: Mita a fost dată de CFR. S-a schimbat conducerea DNA și se face dreptate

 

Patronul echipei Steaua a fost chemat pentru prima dată în calitate de martor la DNA, în ”Dosarul Valiza”.

 

S-a disjuns din dosarul Valiza o speţă de adevărată mită, eu martor fiind. Mi se pare că autorul este CFR Cluj. Are probabil o legătură cu faptul că s-a schimbat conducerea DNA. Şi a spus, ”stai domne puţin, dacă tot e vorba de anticorupţie, să anchetăm şi adevărata corupţie care s-a întâmplat la meciul CFR Cluj - Universitatea Cluj”. Cred că despre asta e vorba. Mi-a spus procurorul că pe citaţie scrie martor şi că s-a disjuns. Eu am spus atunci: de ce nu se anchetează că, din convorbirile telefonice, reiese, că eu eram puţin şatanjat. O să văd despre ce e vorba”, a declarat Gigi Becali, la România TV.

 

El a mai spus că mita a fost dată de cel care avea interesul să câștige campionatul: ”Cei care vroiau să cumpere meciul. Aia e mită, când cumperi un meci. Niciodată nu m-am dus la prima strigare la DNA. E prima oară când sunt chemat ca martor”.

 

”Dosarul Valiza” de la Cluj a pornit în 2008, la finalul campionatului, când a jucat U Cluj și CFR Cluj într-un meci vital pentru titlu. Dacă CFR Cluj pierdea campionatul revenea Stelei, iar dacă ieșea învingătoare era noua campioană din Liga 1.

 

Procurorii DNA Cluj i-au reținut pe oamenii lui Becali cu o valiză în care se afla suma de 1,7 milioane de euro, bani care ar fi urmat să ajungă în vestiarul U Cluj dacă ”studenții” îi împiedicau pe ”feroviari” să ia titlul. Oamenii lui Becali, în frunte cu Teia Sponte, au fost ridicați de procurorii DNA Cluj dintr-un restaurant.

 

Becali a fost achitat până la urmă în acest dosar.

 

Becali, achitat in dosarul "Valiza de la Cluj"! VIDEO - Un singur judecator l-a condamnat pe Gigi Becali la inchisoare cu suspendare

Comentarii Facebook