Baraj istoric pentru „U” Cluj. „Șepcile roșii” n-au jucat în Europa de 29 de ani


„Studenții” au terminat campionatul pe locul 10, ceea ce le permite, printr-un concurs de împrejurări, să spere la o participare în cupele europene. Universitatea Cluj n-a mai jucat în cupele europene din 1995. În acel sezon, „Șepcile Roșii” au terminat pe locul 12, dar s-au înscris în Cupa Intertoto.

Cum Oțelul, U Cluj și FC U Craiova erau singurele echipe cu licență pentru competițiile continentale, clujenii trebuiau doar să se claseze în primele 10 formații pentru a putea spera la Europa, conform regulamentului.

În mod normal, U Cluj ar trebui să joace un prim meci de baraj cu Oțelul, iar câștigătoarea să joace pe terenul echipei care va termina pe locul 3 în play-off, pentru a se stabili ultima reprezentantă a României în Conference League.

Doar că Oțelul va evolua miercuri în finala Cupei României, iar dacă o va câștiga va obține calificarea în Europa League. Asta înseamnă că barajul pentru Europa al echipelor din play-out nu va mai avea loc.

Scenariul ar ajuta Universitatea Cluj, care va avea șansa să joace direct cu echipa de pe locul 3. Meciul se va desfășura într-o singură manșă, pe terenul echipei din play-off. Universitatea Craiova sau CFR Cluj mai pot ocupa această poziție.

„Ar fi păcat (n.r. să nu se pregătească de baraj). Am ajuns până aici. E un loc OK. Eu zic că au fost mai mult locuri bune decât mai puțin bune”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, după meciul cu FC Voluntari, scrie prosport.ro

Comentarii Facebook