Duminica 25 Septembrie

Atmosferă de vis la victoria U Banca Transilvania cu CSU Oradea. Clujenii sunt la un pas de finală

 

U-Banca Transilvania a câștigat, joi seara, meciul al doilea al seriei semifinale cu CSM CSU Oradea.

 

Jocul a fost unul foarte echilibrat, dominat U Banca Transilvania, iar atmosfera creată de fanii clujeni a fost una extraordinară.

 

Cele două echipe au început meciul mult mai atente pe faza de finalizare față de primul joc, U-Banca Transilvania fiind ceva mai productivă, mai ales la capitolul aruncări de la distanță. Bogdan Țîbîrnă a fost cel care a ținut Oradea la un singur punct distanță după primul sfert, uriașul Oradiei înscriind atât de sub panou, cât și din afara semicercului.

 

Începutul sfertului secund i-a aparținut lui Ousmane Barro, care a finalizat câteva acțiuni gustate de public, dar a și pus un capac răsunător la Sean Barnette. În ciuda mai multor formule de apărare, ofensiva bihoreană a părut ceva mai organizată, astfel că la pauză CSM CSU avea un avantaj de o posesie.

 

Prima parte a meciului a fost, așadar, una dominată de echilibru, ambele echipe având cifre asemănătoare. Lipsa lui Denison din angrenajul orădean s-a făcut simțită, în această primă parte fiind egalitate la capitolul recuperărilor, față de dominarea clară a oaspeților din primul meci al seriei.

 

Sfertul al treilea a fost parcă și mai intens decât primele două, consemnându-se mai multe reușite de trei puncte, mai ales din tabăra noastră. Adamovic, Moldoveanu și Rasic au punctat prin acest procedeu și sfertul a fost câștigat tot la limită, însă de sportivii noștri.

 

Ultimul sfert a debutat cu ambele echipe reușind să bage mingea în coș aproape la fiecare atac, indiferent de tipul de apărare al adversarului. Au rezultat multe puncte, astfel ca încă de la jumătatea perioadei ambele echipe trecuseră peste mediile stagionale.

 

Diferența a început, ușor-ușor, să se înfiripe în dreptul echipei noastre în ultimele 5-6 minute, în special din aruncări libere sau suplimentare, iar o aruncare de la distanță marca Aleksandar Rasic, completată de trei libere au dus diferența la 8 puncte cu trei minute rămase din joc. Adamovic, cu un jump-shot și Moldoveanu de la linia de pedeapsă au dus ecartul la zece puncte, iar seria se putea muta la Oradea, cu 2-0 pentru U-Banca Transilvania.

 

Este o victorie foarte importantă, este a doua pentru noi în această serie. A fost un meci frumos, plăcut publicului, în care atacul a fost principala armă a ambelor echipe, apărarea a lăsat de dorit. Fiecare echipă și-a dorit victoria foarte mult, însă noi am fost cei mai puternici mental și mai lucizi și am reușit să câștigăm. Cred că am jucători foarte buni în echipă, care au încredere în ei și se simt foarte confortabil și de aceea au procentaje bune. Într-adevăr, la acest meci avem jucători cu procentaje chiar senzaționale la trei puncte, este una dintre armele noastre, însă au fost și meciuri în care am înscris mai puțin de afară și am reușit să câștigăm. Important este că am găsit soluții să câștigăm și până la urmă asta ne și dorim. Le-am spus, însă, băieților în vestiar că seria se încheie la trei victorii, nu am câștigat absolut nimic, nu trebuie să ne relaxăm absolut nicio secundă, trebuie să ne odihnim și să abordăm primul meci de la Oradea ca pe unul decisiv!”, a afirmat Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor.

 

Foto: u-bt.ro

Comentarii Facebook