Rusine ! Raportul oficial confirma : arbitrajul la partida U Mobitelco - CSU Ploiesti a fost sub orice critica

Din pacate, greselile arbitrilor, care au contribuit la pierderea  de catre U a meciului doi al finalei, nu pot fi anulate.

 

Meciul al doilea al finalei play-off-ului de baschet masculin a debutat in nota de dominarea clara a Universitatii, la fel ca si primul joc.

Cand totul parea a merge bine pentru clujeni, mai multe decizii controversate au dat peste cap jocul si ritmul echipei. In repetate randuri arbitrii au luat decizii dubioase, care au revoltat intreaga sala si banca tehnica a clujenilor.

 

Aceste decizii nu doar ca au adus puncte oaspetilor (2 faulturi tehnice acordate pentru proteste ale antrenorului Marcel Tenter si ale bancii tehnice), dar au reusit sa scoata din ritm intreaga echipa.

Cel mai vizibil exemplu a fost cel al conducatorului de joc Branco Cuic, care, exasperat de acest arbitraj, a fost vizibil nervos si si-a pierdut concentrarea pe tot restul intalnirii.

 

Iata ce scrie observatorul FIBA la aceasta intalnire in raportul sau oficial cu privire la arbitrajul din meciul al doilea al finalei :

"Arbitrajul din prima jumatate, mai ales din al cel de-al doilea sfert, nu a fost bun. Jucatorii au actionat teatral si arbitrii nu au controlat situatiile. Au fost cateva greseli si decizii discutabile. Jucatorii si spectatorii au protestat frecvent împotriva deciziilor arbitrilor. Antrenorul si banca echipei gazda au primit 2 faulturi tehnice in acest timp din cauza protestelor vehemente. Arbitrii aproape ca au pierdut controlul asupra jocului."

 

Observatorul Zsolt Hartyani este un specialist recunoscut in interpretarile regulamentului jocului de baschet, fiind autorul a numeroase manuale FIBA referitoare la arbitraje.

Refritor la meciul mentionat, el mai spune ca in partea a doua a meciului si in perioada prelungirilor situatia a revenit la normal

"Cu toate acestea, din fericire, a doua parte a fost complet diferita. Jucatorii au oprit actele teatrale, arbitrii au luat decizii bune, iar fluenta jocului a fost normala. Jocul a devenit incredibil de incitant si toti participantii au facut totul pentru victorie in limitele sportivitatii si fair-play-ului".

 

Totusi, nu putem sa nu ne intrebam care ar fi fost rezultatul daca arbitrii nu ar fi influentat jocul in momentul cand Universitatea juca la un randament maxim si conducea detasat pe tabela de marcaj.

 


Comentarii Facebook