Sambata 10 Decembrie

ANUNŢUL DISPERAT al lui Nicolae Forminte postat pe Facebook

 

Fostul antrenor al lotului naţional de gimnastică, Nicolae Forminte, în vârstă de 55 de ani, îşi încheie contractul la Clubul Sportiv Gal Lissone din Italia şi aşteaptă oferte de la cluburile din ţară şi din străinătate. Forminte a postat un anunţ de angajare pe Facebook.

Nicolae Forminte a postat anunţul în două limbi: română şi italiană. Contractul lui expiră la 31 decembrie 2012, motiv pentru care aşteaptă o ofertă "care se va apropia mai mult de nivelul meu de pregătire şi rezultate obţinute pe plan internaţional de pe poziţia de antrenor principal şi contribuţia avută la formarea şi lansarea a numeroase gimnaste de valoare olimpică, mondială şi europeană", potivit Ziua de Constanţa.

Nicolae Forminte a fost angajat în ultimii doi ani la Clubul Sportiv Gal Lissone din Italia, din provincia Emiglia Romana, situată pe malul Adriaticii. El lucrează cu mai multe sportive cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Forminte spune că s-a acomodat cu greu în Italia. S-ar întoarce oricând în ţară dacă ar primi o ofertă. Familia lui a rămas să locuiască, în continuare, în Constanţa: "Nu le-am stricat rostul. Dacă cineva a încercat să-mi strice mie rostul nu înseamnă că trebuie să fac şi eu la fel cu alţii".

Nicolae Forminte a obţinut, în cariera sa, peste 100 de medalii. Le-a antrenat pe marile gimnaste Simona Amânar, Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Claudia Presecan, Corina Ungurean, Maria Olaru, Andreea Răducan, Anamaria Tămîrjan şi Sandra Izbaşa. El a demisionat de la lotul naţional de gimnastică la 1 iunie 2010, când a fost înlocuit de cuplul Ocravian Bellu - Mariana Bitang.

"Am fost silit să-mi dau demisia!", a spus Forminte la acea vreme.

 

Foto: couch-gymnast.blogspot.ro

Comentarii Facebook