Antrenorul grec stabilit în Cluj, despre problemele din sportul românesc: „Sportivii nu mai luptă ca pe vremuri”


Giannis Koukos, antrenorul grec al echipei CS Universitatea Cluj, în vârstă de 43 de ani, a explicat propria filosofie de viață și din baschetul feminin. Koukos are senzația că în România e ca acasă.

Întrebat cum se simte în Cluj, grecul a răspuns că: „Dacă stau de trei ani și mă gândesc că aș putea locui foarte, foarte mulți ani aici, cred că asta spune totul. Nu m-am așteptat să fie un nivel atât de bun în această țară, înainte de a sosi aici, dar chiar am fost surprins”. După ce a fost întrebat dacă sesizează vreo diferență între baschetul românesc și cel elen, sportivul a răspuns foarte ferm: „La baschet sunteți mai organizați ca noi! Serios! Sunt foarte satisfăcut”, referindu-se la echipa CS Universitatea Cluj.

Cluj-Napoca, un oraș sportiv în ochii antrenorului de baschet

Clujul e un oraș sportiv, cu fotbal, cu baschet, cu volei, pentru un sportiv e foarte atractiv. Mai vine Simona Halep să joace la «Polivalentă», este un oraș care rivalizează cu Bucureștiul din multe puncte de vedere”, a mai spus antrenorul grec.

Eu mă simt și român, de aceea vorbesc de multe ori folosind cuvântul noi când mă refer la români. Suntem implicați pentru baschetul românesc. Nivelul e mai bun la băieți, dar încercăm să ținem steagul sus... și cu fetele”, a explicat Giannis Koukos.

Ce zice antrenorul grec despre echipa sa de baschet feminin

Este diferit (să antrenezi o echipă feminină). Băieții joacă baschet pentru a se simți bine. Femeile trebuie să se simtă bine ca să joace. Înțelegeți? Nu putem sări la fel de mult, arunca la fel de tare, dar trebuie să te adaptezi. Suișuri-coborâșuri, la fel. Ca în viață”, a spus grecul.

grec echipa.jpg

Clujul i-a ajuns la suflet antrenorului de baschet din Grecia 

Clujul e un fel de Salonic, dar fără Mediterană. Are ceva șic. Sunt mulți tineri, o atmosferă relaxantă. Dacă avea și mare... Îmi place că sunt mulți oameni cu care te poți conversa într-o limbă străină, engleză, de exemplu. Apreciez oamenii ce știu și altă limbă în afară de cea maternă”, spune grecul. „Îmi place că românii au frică de Dumnezeu, sunt ortodocși, precum grecii, merg la biserică. Am petrecut și ultimul Paști aici, e foarte frumos. Sincer nu cred că mă voi muta din România și cel mai probabil tot la Cluj voi rămâne, căci îmi place mult orașul acesta”, a încheiat antrenorul echipei de baschet feminin CS Universitatea Cluj, Giannis Koukos, poyrivit gsp.ro


Comentarii Facebook