Anett Kontaveit și miza uriașă din finala cu Simona Halep: „Am venit la Cluj cu un singur obiectiv în minte!”


Anett Kontaveit (25 de ani, 14 WTA) dispută astăzi o nouă finală în circuitul feminin, după titlurile câtigate recent la Cleveland, Ostrava și Moscova. La Cluj, estona va da peste Simona Halep (30 de ani, 19 WTA), într-un meci care va începe la 17:30.

Am petrecut o săptămână frumoasă la Cluj, am jucat bine și mă bucur că m-am calificat în finală. Nu am avut meciuri ușoare, sunt foarte motivată și iau fiecare meci în parte. Am venit aici cu un singur obiectiv în minte: să obțin calificarea la Turneul Campioanelor.

Sunt foarte fericită că în finală voi lupta și pentru acest lucru, nu doar pentru trofeu. Simona Halep este o jucătoare incredibilă, am pierdut împotriva ei de câteva ori, dar acum mă simt foarte bine pe teren. Sunt pregătită pentru duelul cu ea”, a declarat Kontaveit, în direct Digi Sport. 

Estona Anett Kontaveit traversează și ea o formă de invidiat. Vine după trofeul cucerit la Moscova, iar acum are șanse importante să se califice în premieră pentru Turneul Campioanelor de la Guadalajara. Jucătoarea din Estonia e antrentă de rusul Dmitry Tursunov, fost #20 ATP.

Miză importantă pentru Anett Kontaveit la Cluj-Napoca 

După ce Ons Jabeur (27 de ani, locul 8 WTA) s-a retras de la WTA Courmayeur din cauza unei accidentări la cot, Anett Kontaveit depinde doar de ea în cursa pentru ultimul loc care asigură prezența la Turneul Campioanelor. Primele 8 jucătoare în clasamentul punctelor obținute strict în anul calendaristic 2021 se califică la Turneul Campioanelor. 

Ashleigh Barty, liderul mondial și deținătoarea trofeului, a anunțat că nu va participa la competiția organizată la Guadalajara. Așadar, locul 9 devine eligibil. În acest moment, Ons Jabeur ocupă poziția a 9-a și are un avans de 139 de puncte față de Kontaveit. 

Din cauza sistemului de calcul implementat de WTA, în cursa pentru Turneul Campioanelor contând punctele de la turneele de Grand Slam, de la cele 6 competiții de 1.000 de puncte și cele mai bune alte 6 rezultate ale anului, jucătoarea din Estonia poate recupera deficitul doar dacă ridică trofeul la Cluj-Napoca.

Anett Kontaveit e în mare formă

Anett Kontaveit s-a impus clar în semifinala de la Transylvania Open cu Rebecca Peterson, scor 6-3, 6-2 și o așteaptă pe Simona în marea finală. Estona, favorită numărul 2 la turneul clujean, a început perfect primul set, ducând repede scorul la 5-0. Apoi a venit replica lui Peterson, care a reușit 3 game-uri consecutive. În zadar însă, Kontaveit reușit să se impună cu 6-3. Setul secund a fost unul similar, estona făcând repede 5-1 la game-uri și reușind să se impună lejer, cu 6-2.

Comentarii Facebook