Miercuri 24 Aprilie

All Star Game - Spectacol total la Cluj-Napoca. A fost omagiat Horia Demian, cel mai bun baschetbalist clujean al tuturor timpurilor

 

Selectionatele Sudului și Nordului s-au înfruntat la All Star Game, marți seara, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”. 

 

Meciul de baschet a fost condimentat cu o serie de concursuri între sportivi. 

 

Competiția de 3 puncte a fost câștigată de jucătorul Devon Austin, de la CSU Sibiu, iar americanul Josh Sparks, de la U Mobitelco Cluj, a câștigat concursul de slam-dunk.

 

Cel mai ”tare” moment al serii a fost la concursul de slam-dunk, unde Travis Bureau, de la SCMU Craiova, a sărit peste uriașul Virgil Stănescu, jucătorul de la Steaua CSM Eximbank. Stănescu are 2.08 metri înălțime, iar americanul a reușit să sară peste el.

 

Amfitrionul meciului de baschet a fost actorul Florin Piersic. Selecționata Sud a reușit să câștige meciul cu 135 - 124. MVP-ul meciului a fost desemnat Louis Darby.

 

Publicul a asistat și la un moment emoționat, fiind prezentat un documentar despre Horia Demian, fost jucător al Universității, care a decedat în 8 aprilie 1989.

 

Horia Demian a jucat pentru echipa din Cluj între anii 1960 - 1970. De-a lugul carierei, sportivul a avut oferte de a juca în Liga Profesionistă de Baschet Americană, dar a ales să rămână la Cluj.

 

Sala Sporturilor din Cluj poartă numele celui mai bun baschetbalist clujean al tuturor timpurilor.

Comentarii Facebook