Alex Chipciu, hotărât să aducă Cupa României la Cluj: „De când am venit aici am visat cum ar fi să câștigăm Cupa”


Miercuri seara, FC Universitatea Cluj are ocazia să cucerească al doilea trofeu al Cupei României din istoria clubului. Formația clujeană se va întâlni de la ora 20:30 cu Sepsi Sfântu Gheorghe, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în cadrul finalei Cupei României.

Alex Chipciu, căpitanul „U” Cluj spune că în această seară va fi un meci pentru istorie, iar alb-negrii nu sunt frustrați de faptul că că echipa nu poate juca anul viitor în cupele europene în cazul în care câștigă trofeul.

E un meci pentru istorie. De când am venit aici am visat cum ar fi să câștigăm Cupa. Acum parcă nu-mi vine să cred că putem face acest lucru. Presiune ar trebui să fie în fiecare zi, pentru fiecare antrenament și meci în parte. Poate vom avea o presiune mai mare decât la un meci obișnuit, pentru că jucăm finala, dar cred că presiunea e bună în viață”, a declarat Alex Chipciu la conferința de presă premergătoare meciului.

Întrebat ce înseamnă această finală pentru el, Chipciu a răspuns:

Pentru mine înseamnă foarte mult. Dacă ar fi să fac o ierarhie a trofeelor și a importanței lor, aș pune pe primul loc primul trofeu cu FCSB, apoi cel cu Anderlecht. Iar o Cupă cu ”U” Cluj ar fi acolo printre celelalte două amintite, mai ales la vârsta mea și că e posibil să fie printre ultimele finale pe care le voi juca”.

Chipciu a precizat și că nu este frustrant pentru el faptul că echipa nu poate juca anul viitor în cupele europene în cazul în care câștigă trofeul:

Sincer, pentru mine nu e frustrant deloc. Mă gândesc ce înseamnă pentru club acest trofeu. Am declarat acum ceva vreme că un club care abia a promovat, e greu să fie pregătit pentru cupele europene. Pregătirea asta se face din timp. În Europa mergi ca să faci ceva, nu doar să joci un tur-două. Trebuie să ne gândim la bucuria în sine pe care o poate produce pentru suporteri și oraș câștigarea acestui trofeu. În câțiva ani clubul și-ar putea propune să se lupte pentru cupele europene”.

Comentarii Facebook