Alex Chipciu, comentariu acid la adresa lui Edi Iordănescu după ce nu a fost convocat la naţională: „Nu mai ţine cont de forma jucătorilor!”


Alex Chipciu traversează un sezon foarte bun alături de U Cluj, având 16 meciuri bifate în această stagiune, în care a marcat şi patru goluri şi a oferit trei assist-uri. 

Chipciu a declarat că şi-ar fi dorit să fie prezent la echipa naţională, însă susţine că selecţionerul nu mai ia în calcul jucătorii mai în vârstă, astfel că şi-a luat gândul de a mai juca sub „tricolor”.

„Clar, pentru confirmarea valorii tale vrei la națională pentru că ăla e nivelul pe care îl crezi tu maxim. Dar astea sunt deciziile selecționerului, ia jucătorii pe care îi consideră cei mai buni în momentul acela sau care îl ajută într-un anumit sistem. Selecția e făcută doar de selecționer și el e singurul sau primul care răspunde pentru succes sau insucces. Dacă vom bate Israel și ne calificăm la EURO, va fi cel mai bun antrenor. Dacă se vor califica Israel și Elveția, va fi cel mai slab selecționer din istorie pentru că așa merg treburile.

Nu știu, nu cred (n.r – că va fi în lotul pentru EURO 2024). Am văzut că a mers pe o linie cu aceiași jucători. Jucători mai în vârstă nu știu dacă a mai chemat. Poate au mai fost niște excepții, cum a fost Camora. În rest, a mers pe aceiași jucători. N-a ținut cont de formă sau de astfel de lucruri.

Dacă stau să mă gândesc în trecut când eram la echipa națională și nu jucam un meci la Anderlecht sau Maxim nu juca la Stuttgart, era o telenovelă. În țară era o mare problemă că nu sunt jucătorii în formă. Acum se pare că aria de selecție nu mai e atât de mare, iar selecționerul nu mai ține cont de forma de moment a jucătorilor”, a declarat Alexandru Chipciu, conform sport.ro.

Comentarii Facebook