A murit Ivan Patzaichin, marele campion al României


Ivan Patzaichin a murit, la vârsta de 71 de ani.

Marele campion suferea de o boală gravă, care în cele din urmă l-a răpus. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a emis un comunicat de presă, după moartea lui Ivan Patzaichin: ”E legendă... un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.

Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos.

Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească”.

Mitică Pricop, medaliat de aur la JO 2000, a spus: ”Ulterior am aflat de boala lui. Nu știu detalii despre asta, n-aș vrea să speculez. Familia a dorit să nu se afle. Noi știam din vorbe, dar a rămas totul între noi. Familia este cea mai în măsură să vorbească despre boala lui. El a stat cam 35 de ani în cantonament și a fost foarte supărat în 2009 când a fost înlăturat de federație. A fost ca un șut în fund. A stat supărat cam un an de zile", a spus Mitică Pricop, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Trupul lui Ivan Patzaichin va fi depus la sediul clubului Dinamo, în "Ștefan cel Mare", luni, 6 septembrie, de la ora 12:00.

Ivan Patzaichin este cvadruplu câştigător al medaliei de aur la cele cinci Olimpiade la care a participat

Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii, între 1968 şi 1984, cucerind de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 şi de trei ori medalia de argint (1972, 1980 şi 1984).

Comentarii Facebook