200 de inotatori se vor intrece in traversarea lacului Tarnita in 17 iulie


200 de inotatori se vor intrece in traversarea lacului Tarnita in 17 iulie, intr-un concurs organizat de Clubul Orca.

Aflata la cea de-a patra editie, competitia va consta in doua probe de inot de 1.500 si 6500 de metri, in lacul Tarnita. "Startul se va da de la debarcader incepand cu ora 10.00 pentru proba scurta si la ora 11 pentru proba lunga timpul limita de parcurgere a distanţelor fiind de o ora, respectiv 3 ore", anuntata organizatorii.

Concurentii sunt sfatuiti sa isi pregateasca costumele de neopren pentru ca apa din lacul Tarnita este foarte rece si le-ar putea pune viata in pericol. "Siguranta inotatorilor va fi asigurata de numeroase caiace si un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment. Inotatorii mai putin experimentati se vor orienta pentru proba mai scurta, dar nu inainte de a li se valida inscrierea", mai spus organizatorii.

Concurentii vor fi impartiti pe sase categorii de varsta: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50 de ani si mai mult. Doritorii se pot inscrie pe site -ul www.traversareatarnitei.ro pana la data de 13 iulie ora 12.00, cand trebuie sa achite o taxa de 50 lei.

Zona destinata publicului este in apropierea debarcaderului, de unde isi pot sustine favoritii. La prima editie a intrecerii de traversare a Tarnitei, in 2007, s-au inscris 14 sportivi.

Comentarii Facebook