500 de someri sunt datori la AJOFM Cluj

500 de someri clujeni trebuie sa plateasca Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca cateva miliarde de lei vechi. Oameni au incercat sa insele vigilenta inspectorilor de la AJOFM si au incasat pe langa ajutorul de la stat si salariul.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca "cei mai multi someri s-au angajat, nu au declarat acest lucru si au incasat ajutorul in paralel cu salariu. Nu le-am facut plangere penala, pentru fals in acte, ci le-am cerut sa restituie ajutorul de somaj pe lunile in care au fost si angajati cu acte in regula".

Alti clujeni au beneficiat de ajutorul de somaj desi nu aveau dreptul. "Au fost care au adus documente ca au dreptul la somaj si au primit acest ajutor. Abia dupa ce s-au facut investigatiile de rigoare am stabilit ca nu aveau dreptul si le-a fost retras ajutorul", a mai spus Don.

El a adaugat ca sunt oameni care s-au inscris la cursurile de recalificare si nu le-au terminat, desi acest lucru era stipulat in contractul incheiat la inceput: cei care abandoneaza cursurile vor plati contravaloarea acestora.

"Cu totii trebuie sa restituie acest bani. Multora le este greu sa faca acest lucru pentru ca cei cu care lucram noi nu sunt din categoria oamenilor cu bani. Pe foarte multi ii pasuim si le-am esalonat datoriile pe cateva luni", a incheiat directorul AFOFM Cluj.

Comentarii Facebook