Ziua Maghiarilor de Pretutindeni la Cluj - Jandarmeria: ”Să manifeste un comportament paşnic / Să nu incite prin viu grai”


Ziua Maghiarilor de Pretutindeni va fi sărbătorită la Cluj-Napoca în 15 martie, cu un marș comemorativ prin centrul orașului, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Maghiarii se vor aduna vineri 15 martie, începând cu ora 10.30, la Institutul Teologic Protestant din municipiul Cluj-Napoca, de unde vor porni în marș spre Biserica Sfântul Mihail. În 15 martie are loc aniversarea  “Zilei maghiarilor de pretutindeni” și comemorarea “Revoluției maghiare de la 1848”. Manifestările cuprind festivități comemorative, depuneri de coroane, programe cultural-artistice. 

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor sportive, Jandarmeria adresează spectatorilor și alte recomandări:

- să manifeste un comportament paşnic şi civilizat şi să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;

- să nu se implice în acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;

- să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice, băuturi alcoolice sau obiecte contondente ce pot pune în pericol siguranţa participanţilor.

În acest sens, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru supraveghere și monitorizare, descurajarea și prevenirea unor incidente sau acte de tulburare a ordinii publice, premergător, pe timpul și ulterior desfășurării evenimentelor. 

​Vă mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate cu ocazia desfășurării acestor evenimente cu ocazia “Zilei maghiarilor de pretutindeni”!

Comentarii Facebook