Ziua Eroilor marcată și la Florești, la Monumentul eroilor din Primul Război Mondial - FOTO


Ziua Eroilor a fost marcată și în Florești cu un ceremonial care a avut loc la Monumentul eroilor din Primul Război Mondial.

Nimeni nu poate contesta puterea spiritualității poporului român. Nimeni nu poate trece cu vederea de-a lungul istoriei, totalul sacrificiu de sine al celor care și-au dat viața pentru apărarea pământului strămoșesc.

România a fost prima țară, după încheierea Primului Război Mondial, care a consfințit comemorarea Eroilor căzuți, odată cu sărbătoarea Înălțării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paști.

A trecut mai mult de un secol de atunci, însă în fiecare an, în fața provocărilor cărora trebuie să le facem față ca societate, astfel de momente sunt cu atât mai importante.

O comunitate bazată pe respect reciproc și prețuire pentru actele de curaj ale celor de dinaintea noastră poate privi cu încredere spre viitor”, a transmis primarul comunei, Bogdan Pivariu.

La eveniment au participat oficialitățile, reprezentanții Armatei și ai Poliției Naționale și Locale, dar și preoții din localitate.

Comentarii Facebook