Zi grea pentru salvamontiștii din Cluj: Peste 20 de persoane, ajutate de salvatori. Doi turiști și-au pierdut viața, iar cinci sunt grav răniți


Salvamontiștii au avut 14 intervenții în cadrul cărora au salvat peste 20 de persoane, în ultimele 24 de ore. Din păcate, nu toate intervențiile se termină cu bine, spun salvamontiștii care au raportat două decese și cinci turiști care s-au ales cu răni în urma drumețiilor. 

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 14 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a transmis, duminică, Salvamont România.

Cele mai multe apeluri au fost pentru echipele Salvamont Cluj

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 21 persoane, 5 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Din păcate 2 persoane au decedat şi au fost predate la Serviciul IML”, au mai transmis salvamontiştii.

Potrivit acestora, s-au mai primit 24 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.


Comentarii Facebook