„Zi frumoasă de plajă, însă plaja lasă de dorit" - Constatarea unei clujence care a încercat să se relaxeze pe malul reamenajat al Someșului - VIDEO


Plaja Grigorescu, în formula sa veche, reprezenta mai mult decât o plajă destinată relaxării la soare. Această porțiune mică de pe malul Someșului reprezenta un spațiu redat comunității și o scenă urbană neconvențională.

În luna octombrie a anului 2021, edilul Boc anunța începerea lucrărilor pentru amenajarea malurilor Someșului, în Grigorescu și Mănăștur. Proiectul „faraonic” intitulat „Rethinking Someș” a fost realizat de firma spaniolă Practica, împreună cu Asocierea ACI Cluj (lider) – SOCOT SA – Simacek Facility Services, iar valoarea inițială a lucrărilor era de peste 22 milioane euro. Termenul inițial anunțat de administrația locală a fost luna aprilie, 2023.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, declara în luna martie în cadrul unei intervenții televizate că lucrările de revitalizare a malurilor Someșului Mic au suferit o serie de modificări. Tarcea spunea că au intervenit în proiectul inițial unele modificări din cauza celor de la Apele Române. Acesta mai declara atunci că lucrările de pe malul stâng al Someșului de la „plaja Grigorescu”, nu vor fi încheiate conform termenului, 30 aprilie 2023.

„Discutăm despre o suprafață care are peste 20 de hectare de teren și o lungime de 14,3 kilometri. Inițial, valoarea lucrărilor era de 98 de milioane de lei (fără TVA – n.r.), dar după actualizare am ajuns la o sumă de 120 de milioane de lei”, a explicat, în cadrul aceleiași apariții, viceprimarul Dan Tarcea.

O clujeancă, rezidentă a cartierului Grigorescu, a decis să profite de vremea frumoasă și să încerce să se relaxeze pe plaja reamenajată din Grigorescu.

„Zi frumoasă de plajă, însă plaja lasă de dorit", a fost constatarea clujencei.

FOTO: Grigorescu/Lazar Ana

Comentarii Facebook