Cluj-Napoca, oras blocat de zapada cazuta la prima ora a diminetii

Cluj-Napoca era un oras blocat la prima ora a diminetii. Zapada a inceput sa cada de la ora 6.30, iar plugurile primariei au iesit in trafic , pentru deszapezire, abia dupa 25 de minute. Prea tarziu pentru ca stratul de zapada de pe carosabil era de cativa centimetri.

Zapada a paralizat toate cartierele din oras, dar si zona centrala. "Am facut din Gheorgheni din capat de langa scoala Alfa pana in piata Cipariu o jumatate de ora. Cum este posibil ca cei de la primarie sa nu stie de la meteo ca sunt asteptate zapezi", a declarat un sofer, blocat in trafic. Daca pe arterele importante deszapezirea a fost facuta initial de traficul intens, pe strazile laturalnice a fost un cosmar, sustin conducatorii auto. Au fost probleme, atat in cartierul Manastur, Zorilor, Gruia, dar si pe Aurel Vlaicu la intrare in oras dinspre Apahida, unde s-a circulat bara la bara.

Reprezentantii primariei municipiului Cluj-Napoca au declarat ca interventia plugurilor s-a facut cu 25 de minute intarziere. "Cei de la firma Rosal au intervenit cu 11 pluguri, iar cei de la Bratner Veres cu 9, fiecare pe sectoarele pe care trebuie sa le acopere. Initial am intervenit pe drumurile intens circulate, care sunt folosite de soferi pentru a trece dintr-un cartier in altul si in zonja centrala. Sa- intervenit cu o usoara intarziere, dar a nins puternic", a declartat pentru Stiri de Cluj.ro, viceprimarul Radu Moisin.

Au fost inregistrate si tamponari usoare, dar si un sofer care a derapat in Floresti si s-a rasturnat in sant.

Comentarii Facebook