Wizz Air e făcută ”companie nesimțită” de turiștii abandonați în Bologna. Compania se apără - VIDEO


Wizz Air a explicat care a fost cauza anulării zborului Bologna - Cluj, în urma căruia peste 100 de turiști, din Cluj și alte județe din Ardeal, au fost abandonați în Bologna, după ce erau deja îmbarcați.

Călătorii au spus că au fost ținuți 4 ore în așteptarea decolării, trei în Aeroport și o oră în avion, iar apoi piloții nu au mai vrut să plece pentru că și-au depășit orele de lucru. 

Wizz Air confirmă că zborul W4 3394 de la Bologna la Cluj-Napoca a fost anulat din cauze operaționale - un timp prelungit de așteptare, cauzat de lipsa de controlori de trafic aerian care alocă sloturile de decolare și aterizare combinat cu numărul mare de zboruri gestionat de aceștia, situație specifică sezonului de vară, foarte aglomerat, ceea ce a condus la expirarea timpului de zbor regulamentar al echipajului, o situație ce nu putea fi prevăzută”, precizează compania Wizz Air.

Pasagerii au spus că nimeni nu i-a așteptat în Aeroport pentru a-i îndruma și soluționa problema apărută.

Cu toate acestea, compania spune că a trimis SMS - uri și emailuri. În plus, anunță că cei care au stat la hotel vor primi banii pe cazare, dar în limite rezonabile, cu toate că disconfortul creat a fost unul foarte mare. 

Pasagerii au fost notificați despre situație prin sms/e-mail și în concordantă cu regulamentele în vigoare și politica companiei pot opta pentru 120% credit de companie, rambursarea banilor achitați sau reprogramarea pe un alt zbor în limita locurilor disponibile. Din cauza indisponibilității opțiunilor de cazare, pasagerii au fost îndrumați să caute soluții individual (n.red. pasagerii spun că nu a fost așa), având ulterior opțiunea să solicite pe website-ul companiei restituirea sumei achitate, într-o valoare rezonabilă, pe baza documentelor care atestă rezervarea camerei de hotel. Wizz Air își cere scuze pasagerilor pentru orice neplăceri cauzate și reamintește că face toate eforturile posibile pentru a evita perturbările, anularea unui zbor fiind ultima opțiune după ce s-au luat toate măsurile pentru operarea sa”, au precizat cei de la Wizz Air.

Turiștii spun că au primit un SMS, dar că au fost informați că nu sunt locuri la hotel. Adică au fost trimiși la ”plimbare”.

48d99898e829a7ad896d00c13262dcea.jpg

Au spus că nu sunt locuri la hotel. Păi ce rezolvare e asta. Vă spun că și cei de la Ryanair aveau o problemă, dar în fața noastră au plătit taxiuri să ducă oamenii la Bergamo pentru a ajunge acasă. De la Wizz Air nu ne-a așteptat nimeni. Nu au găsit cazare nici măcar pentru un om 

Mai mai mult stewardul din avion a spus să mergem la porțile de unde ne-am îmbarcat că de acolo vă vom și preluați și duși la locurile de cazare. Așa au ieșit oamenii din avion. Asta a fost momeală! Când au auzit că e vorba de cazare au ieșit. Și afară nu era nimeni. Așa i-au prostit să iasă afară. De ce minți și dai speranțe false oamenilor?”, a întrebat Dan, unul dintre turiștii păgubiți.

Turiștii contrazic cele spuse de oficialii Wizz Air

Unul dintre turiști ne-a relatat, iar alții au confirmat, că îmbarcarea pasagerilor s-a făcut miercuri seara, la ora 21.10, iar de acolo au urmat probleme halucinante, pe care le vom relata mai jos.

Protecția Consumatorilor a anunțat zilele trecute că nu poate amenda compania Wizz Air pentru că are sediul într-o altă țară. Așa se face că bătaia de joc poate continuă nestingherită.

Dan, turistul clujean care ne-a povestit cele petrecute, a oferit detalii halucinante despre acest zbor eșuat al Wizz Air.

Noi am avut avion la 21.10, miercuri seara, și au spus că întârzie curca o oră. Am ajuns la 22.10 la îmbarcare și acolo am mai stat o oră și jumătate, fără nicio explicație. Pe la 23.30 am început să intrăm în avion și am mai stat și acolo o oră. Piloții nu au avut curaj să iasă să spună niște cuvinte și l-au pus pe steward să ne aburească. Nesimtiții de piloți nu au ieșit să își ceară scuze. 

Stewardul ne-a explicat că piloții au depășit orele de zbor și sunt obosiți. Păi, dacă știau că depășesc orele, de ce au mai zburat și de ce ne-au lăsat să stăm în avion.

Unii dintre oameni, care au mai pățit chestiuni de acest gen, au spus să nu ne dăm jos, pentru că vor fi nevoiți să decoleze. Oamenii s-au temut să nu fie probleme și am coborât cu toții, încă cei din cursa de București, paralelă cu zborul nostru, Bologna - București, au stat 3 ore pe pistă, azi-noapte, pentru că oamenii nu au vrut să coboare că nu au fost fraieri ca noi. Avionul de București a decolat.

Am ajuns în Aeroport și nimeni de la Wizz Air nu a venit să ne spună ceva. Nu am avut taximetre să plecăm spre un hotel. 

Spre exemplu, cei de la Ryanair, care au avut probleme cu o cursă, au venit și i-au invitat pe pasagerii lor la taximetre, pentru a merge spre Bergamo. Așa se face! În schimb, Wizz Air s-a făcut de rușine. Cei de la Aeroport ne-au spus că nici nu ar trebui să mai fie lăsați să zboare, pentru că își bat joc de pasageri”, ne-a mai spus Dan.

Acesta a mai plătit 1500 de euro pentru a ajunge la Cluj. Va merge la Munchen, iar de acolo spre Cluj, cu compania Air Dolomiti. 

Vezi AICI și VIDEO.

Vedeți mai jos relatarea altui pasager.

Comentarii Facebook