“Bătaie maximă de joc față de noi, românii!” - WIZZ AIR i-a dat jos din avion pe ardeleni, pe un aeroport din Italia - VIDEO si FOTO


Zeci de turiști din tot Ardealul, care trebuiau sa ajungă la Cluj-Napoca, au fost dați jos din avionul WIZZ AIR, la Bologna, în Italia, ei fiind lăsați de izbeliște în Aeroport. Incidentul s-a petrecut joi dimineața. Toți pasagerii au fost coborâți din avion, majoritatea fiind din Transilvania, fiind o cursă spre Cluj.

Ne-au tinut 3 ore și jumătate la îmbarcare in Bologna, iar apoi am mai stat o ora in avion îmbarcați. Au zis ca nu pot zbura, pentru ca piloții au depășit timpii de zbor si ne l-au dat jos. 

Am stat toti din avion în aeroport și nu a venit nimeni de la Wizz cu explicații sau soluții. 

La ora 6.50 cursa a fost anulată si fiecare să ne descurcăm pe cont propriu, fără cazare, fără transport”, ne-a relatat Dan, un turist clujean blocat in Aeroport, cu familia.

Oamenii regretă că au coborât din avion. “Au exploatat piloții cu buna știință. Știau ca depășesc orele de zbor, dar nu le-a pasat. Companie de doi lei. 

Sunt mulți oameni fără bani să ajungă la Cluj. E vai de noi românii. Ma întreb dacă la fel fac și cu călătorii din Ungaria.

Pe mine ma costa 1500 de euro sa ajung acasa. Îi voi da in judecată”, a mai spus un călător frustrat.

Compania ar trebui sa asigure cazare si transport alternativ în cazul în care apar astfel de situații. 

--------------------

UPDATE

Îmbarcarea pasagerilor s-a făcut la ora 21.10, iar de acolo au urmat probleme halucinante. Protecția Consumatorilor a anunțat zilele trecute că nu poate amenda compania Wizz Air pentru că are sediul într-o altă țară. Așa se face că bătaia de joc poate continuă nestingherită.

Dan ne-a relatat și alte detalii halucinante despre acest zbor eșuat al Wizz Air.

Noi am avut avion la 21.10, miercuri seara, și au spus că întârzie curca o oră. Am ajuns la 22.10 la îmbarcare și acolo am mai stat o oră și jumătate, fără nicio explicație. Pe la 23.30 am început să intrăm în avion și am mai stat și acolo o oră. Piloții nu au avut curaj să iasă să spună niște cuvinte și l-au pus pe steward să ne aburească. Nesimtiții de piloți nu au ieșit să își ceară scuze. 

Stewardul ne-a explicat că piloții au depășit orele de zbor și sunt obosiți. Păi, dacă știau că depășesc orele, de ce au mai zburat și de ce ne-au lăsat să stăm în avion.

Unii dintre oameni, care au mai pățit chestiuni de acest gen, au spus să nu ne dăm jos, pentru că vor fi nevoiți să decoleze. Oamenii s-au temut să nu fie probleme și am coborât cu toții, încă cei din cursa de București, paralelă cu zborul nostru, Bologna - București, au stat 3 ore pe pistă, azi-noapte, pentru că oamenii nu au vrut să coboare că nu au fost fraieri ca noi. Avionul de București a decolat.

Am ajuns în Aeroport și nimeni de la Wizz Air nu a venit să ne spună ceva. Nu am avut taximetre să plecăm spre un hotel. 

Spre exemplu, cei de la Ryanair, care au avut probleme cu o cursă, au venit și i-au invitat pe pasagerii lor la taximetre, pentru a merge spre Bergamo. Așa se face! În schimb, Wizz Air s-a făcut de rușine. Cei de la Aeroport ne-au spus că nici nu ar trebui să mai fie lăsați să zboare, pentru că își bat joc de pasageri”, ne-a mai spus Dan.

Acesta a mai plătit 1500 de euro pentru a ajunge la Cluj. Va merge la Munchen, iar de acolo spre Cluj, cu compania Air Dolomiti. 

---------------

UPDATE

Wizz Air confirmă că zborul W4 3394 de la Bologna la Cluj-Napoca a fost anulat din cauze operaționale - un timp prelungit de așteptare, cauzat de lipsa de controlori de trafic aerian care alocă sloturile de decolare și aterizare combinat cu numărul mare de zboruri gestionat de aceștia, situație specifică sezonului de vară, foarte aglomerat, ceea ce a condus la expirarea timpului de zbor regulamentar al echipajului, o situație ce nu putea fi prevăzută. Pasagerii au fost notificați despre situație prin sms/e-mail și în concordantă cu regulamentele în vigoare și politica companiei pot opta pentru 120% credit de companie, rambursarea banilor achitați sau reprogramarea pe un alt zbor în limita locurilor disponibile. Din cauza indisponibilității opțiunilor de cazare, pasagerii au fost îndrumați să caute soluții individual, având ulterior opțiunea să solicite pe website-ul companiei restituirea sumei achitate, într-o valoare rezonabilă, pe baza documentelor care atestă rezervarea camerei de hotel. Wizz Air își cere scuze pasagerilor pentru orice neplăceri cauzate și reamintește că face toate eforturile posibile pentru a evita perturbările, anularea unui zbor fiind ultima opțiune după ce s-au luat toate măsurile pentru operarea sa”, au precizat cei de la Wizz Air.

Wizz Air reamintește pasagerilor că, în cazul întârzierilor care au rezultat într-o așteptare de peste cinci ore, aceștia au posibilitatea, prin intermediul call center-ului, să solicite reprogramarea zborului, în limita locurilor disponibile, să primească rambursarea a 120% din tariful inițial achitat, sub formă de WIZZ credit pentru rezervările viitoare, sau să le fie rambursată valoarea integrală a biletului.

În cazul anulărilor, pasagerii au aceleași opțiuni de reprogramare sau rambursare, pe care le pot accesa online. Pasagerii afectați de anulări își pot reprograma călătoria online gratuit pe zboruri ulterioare, în limita locurilor disponibile, accesând contul Wizz Air, conform instrucțiunilor comunicate în notificarea trimisă prin e-mail. Pasagerii care au nevoie de asistență pentru reprogramarea zborului Wizz Air pot contacta Centrul telefonic pentru asistență specială și solicita ajutor la numărul de telefon cu tarif normal, indicat pentru fiecare țară.

Pasagerii afectați de astfel de întârzieri semnificative sau de anulări sunt informați cu privire la orice modificare a zborului prin intermediul aplicației mobile, prin SMS și e-mail și pot obține asistență de la agenții de handling din aeroport responsabili de zborul respectiv.

De asemenea, compania aeriană recomandă rezervarea biletelor direct la Wizz Air, pentru a primi în timp util toate informaţiile necesare despre posibilele modificări şi ce acţiuni pot întreprinde pentru zborurile lor afectate, dar și pentru a beneficia de soluţiile self-service rapide şi disponibile non-stop, aflate la dispoziţia pasagerilor.

Totodată, în conformitate cu legislația europeană și politica companiei, Wizz Air asigură cazarea peste noapte a pasagerilor într-un hotel, în cazul zborurilor anulate sau redirecționate către o altă destinație decât cea inițială, precum și transferul pasagerilor între aeroport și hotel. Atunci când următorul zbor Wizz Air către destinația inițială este efectuat la o dată ulterioară, pasagerilor le este asigurată cazarea pentru zilele premergătoare zborului respectiv. În cazul reprogramării zborului și achiziționării unui nou bilet de la un alt operator aerian, pasagerilor le este asigurată cazarea pentru o singură noapte.

În cazul în care disponibilitatea redusă și imposibilitatea agenților de handling de a găsi camere de hotel nu permit cazarea pasagerilor, aceștia sunt informați printr-un e-mail că pot căuta soluții de cazare pe cont propriu, având ulterior opțiunea să solicite pe website-ul companiei aeriene restituirea sumei achitate, într-o valoare rezonabilă, pe baza documentelor care atestă rezervarea camerei(lor) de hotel. De asemenea, în cazul întârzierilor mai mari de două ore, pasagerii au dreptul la vouchere pentru apă și alimente cu o valoare proporțională cu durata întârzierii.

În situația perturbării operațiunilor, cauzele pot fi de natură obiectivă (condiții meteo, greve ale personalului aeroportuar sau ale controlorilor de trafic aerian, bird strikes, probleme de handling cu bagajele sau lipsa de personal la nivelul agenților de handling, probleme în fluxul de verificare de securitate etc.) sau subiectivă (verificările tehnice neplanificate, blocaje operaționale etc.).

În momentul când apare o situație neprevăzută, fie de natură subiectivă, fie obiectivă, Wizz Air face întotdeauna eforturi pentru a limita întârzierile și pentru a evita anularea unui zbor. Întârzierea sau anularea oricărui zbor este ultima decizie luată după ce toate eforturile posibile au fost depuse pentru operarea normală a zborului respectiv. Prioritatea companiei este siguranța pasagerilor, a echipajelor și a aeronavelor sale.

Comentarii Facebook