Weekend boem la Iulius Mall Cluj: mărțișoare, povești de dragoste și ateliere cu tematică de ceramică preistorică pentru copii


Activități interactive dedicate celor mici și evenimente care îi vor impresiona pe cei mai mari se anunță la Iulius Mall Cluj,  în acest sfârșit de săptămână. Vestitorii primăverii ajung în Atrium, iar clujenii vor putea să aleagă mărțișoarele perfecte pentru cei dragi, de la târgul tematic, copiii sunt așteptați să creeze mărțișoare de ceramică, alături de specialiștii de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, iar nostalgicii încă pot admira expoziția „Romeo şi Julieta de la Cluj - o iubire care a devenit istorie”.

Etnologul Ion Ghinoiu susținea că mărțișorul este „funia zilelor, săptămânilor şi lunilor anului, adunate într-un şnur bicolor”, făcând referire la legenda care spune că așa cum torc ursitoarele firul vieții copilului la naștere, așa și Baba Dochia ar fi tors firul anului, în timp ce urca pe munte. 

Legende despre mărțișor sunt multe, însă un lucru este sigur: el reprezintă primăvara, iar în Atriumul Iulius Mall Cluj poți să-ți alegi cel mai special mărțișor la târgul tematic. Ghiocei, trifoi cu patru foi, lalele, coșari, brățări și multe alte feluri de mărțișoare sunt câteva dintre propunerile pe care le vei descoperi până pe 8 martie 2022.

Iulius Mall Cluj_martisoare.JPG

Expoziția „Romeo și Julieta de la Cluj - o iubire care a devenit istorie” poate fi vizitată până pe 28 februarie

Încă mai poți vizita expoziția „Romeo şi Julieta de la Cluj - o iubire care a devenit istorie”, care este prezentă la etajul Iulius Mall Cluj (culoar Kenvelo, Sport Vision, H&M Kids, Colins, IPB), până pe 28 februarie. Descoperă povestea celor doi îndrăgostiți, care a impresionat întreg mapamondul! 

Tot weekendul acesta, în perioada 26 – 27 februarie, în Iulius Mall Cluj are loc și Prehistoric Pottery Workshop - ateliere de creat mărțișoare cu tematică de ceramică preistorică. La acestea vor participa câte maximum 14 copii pe serie, înscriși în prealabil, care vor realiza mărțișoare sub îndrumarea specialiștilor de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. În cele două zile, vor avea loc câte patru ateliere în următoarele intervale orare: 10.00 – 12.00; 12.00 – 14.00; 15.00 – 17.00 și 17.00 – 19.00. Mai multe detalii despre Prehistoric Pottery Workshop, puteți afla pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Comentarii Facebook