Vulpe fotografiată la OMV, pe Aurel Vlaicu. Între Lacuri sunt mai multe exemplare, care stau între blocuri - FOTO


Mai multe vulpi au fost semnalate în cartierul Între Lacuri, iar luni seara una a fost fotografiată în zona OMV, pe Aurel Vlaicu.

Din păcate urbanizarea accelerată a Clujului le-a ”consumat” tot spațiul acestor animale, care nu mai găsesc hrană, astfel că a ajuns să umble printre blocuri. ”In fiecare seara cand ies cu cainii la plimbare, las mancare si apa pentru ea! Circula mereu in Zona Fujikura! Am vorbit cu cateva persoane, sa o relocam pentru ca sigur este din Pepiniera sau din Zona Sopor! Dar ca de obicei la noi in tara, totul merge cum nu se poate mai rau!!!”, a relatat cineva, referitor la vulpea fotografiată în Mărăști.

Multe exemplare sunt extrem de slabe. ”In perioada asta anului sunt mai suple, ca au blana de vara. Asa arata si cele pe care le intalnim pe drumul catre gradina noastra de la tara. Desigur, nu au prea multe motive sa fie dolofane. Iepuri, harciogi nu prea mai sunt, asa ca se adapteaza la gunoaiele si sobolanii nostri. Jungla urbana”, a relatat un clujean pe grupul Protecția Animalelor.

239448368_10220318204969625_7463079678751794325_n.jpg

Foto: Vulpe fotografiată în cartierul Între Lacuri

Prin realizarea unui parc din pepiniera Becaș se va lua și mai mult din habitatul acestor animale, care fie vor dispărea, fie se vor adapta.

Comentarii Facebook