Miercuri 24 Aprilie

Vreme rece și ploi timp de două săptămâni. Vezi ce spun meteorologii



Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a temperaturile maxime şi minime pentru următoarele două săptămâni, cât și probabilitatea de apariție a precipitațiilor.

TRANSILVANIA

În primele două zile ale acestei săptămâni vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, cu o medie a maximelor de 14...16 grade şi o medie regională a minimelor de 2...3 grade. În zonele depresionare din estul regiunii sunt posibile valori uşor negative şi izolat se va produce brumă. Intervalul 7...18 mai va fi caracterizat de un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă din luna mai, astfel media maximelor va ajunge la 19…21 de grade, iar pe parcursul nopţilor temperatura se va situa, în general, între 6 şi 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi scăzută până pe data de 11 mai, dar va creşte în a doua săptămână, când mai ales în timpul după-amiezelor vor fi ploi sub formă de aversă şi izolat cantităţi de apă mai însemnate.


LA MUNTE

Vremea va fi răcoroasă în primele două zile ale intervalului, cu o medie a maximelor de 6…8 grade şi minime ce vor avea o medie de 0 grade, chiar uşor negativă marţi dimineaţa, când va fi de -2 grade. Ulterior, temperatura va creşte, astfel încât pe 10 mai se va ajunge la media temperaturilor maxime de 12 grade şi cea a temperaturilor minime de 5 grade. Între 11 şi 13 mai, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, valorile diurne vor marca o scădere de 2...3 grade, iar pe timpul nopţilor se va înregistra o medie a minimelor de 55...6 grade.

În data de 5 mai va mai ploua, iar în Carpaţii Meridionali şi Munţii Banatului izolat se mai pot cumula cantităţi de apă însemnate. În intervalul 6...8 mai vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar ulterior instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Cantităţi de apă însemnate sunt posibile în special în zilele de 11 şi 12 mai şi după data de 14 mai.


La Cluj, meteorologii anunță temperaturi scăzute până miercuri, când vremea se va încălzi, fiind prognozate valori termice de până la 23 grade Celsius.

Comentarii Facebook