Vreme caniculară și secetă în Transilvania. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni



Meteorologii anunță că urmează un nou val de temperaturi caniculare în următoarele săptămâni, când teperaturile medii vor sări de 30 grade Celsius.

În intervalul 3 - 7 august vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că în vestul şi sud-vestul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmând a creşte de la o medie de 30...31 de grade la aproximativ 34 de grade în data de 6 august. Va urma o uşoară diminuare a regimului temperaturilor în perioada 8 -10 august, când maximele vor fi în jurul a 32 de grade, tendinţa pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistenţă a unui regim termic foarte ridicat, local canicular.

În privinţa regimul valorilor nocturne, acestea vor fi în medie de 12...13 grade în primele nopţi, dar şi în perioada 9 - 11 august, când în depresiuni vor fi şi valori mai mici de 10 grade, iar în restul perioadei media regională va fi de 14...15 grade.

Probabilitatea de ploaie se va menţine foarte redusă pe parcursul intervalului de referinţă, ploi de scurtă durată fiind de aşteptat izolat, în special în zonele mai înalte de relief, în perioada 11 – 13 august.

Comentarii Facebook