Vrei cea mai delicioasă gustare rapidă? De astăzi o gasești la Bella Italia în parcarea Auchan Iris, în Cluj-Napoca


Franciza de restaurante Bella Italia a sosit vineri, 17 decembrie, în Cluj-Napoca, în incinta parcării  Auchan Iris. Astfel, cel mai mic membru din familia Bella Italia a fost deschis în cel mai mare oraș din Transilvania.

Bella Italia, o franciză 100% românească, cu zeci de locații în toată țara

Bella Italia face parte din industria alimentară încă din 1991, trecând prin mai multe domenii, de la brutărie, la patiserie, pe urmă la conceptul de restaurant. 

În același an, în care a avut loc la București primul salon de francize din România, Bella Italia semnează primul contract de franciză.

După 16 ani de la apariția francizei Bella Italia, există peste 40 de locații în toată România. Cea mai nouă locație a fost deschisă astăzi, 17 decembrie, în Cluj-Napoca, sub formă de food-truck în parcarea de la Auchan Iris.

Fondatorul Bella Italia, Iulian Zamfir, spune că, în 16 ani, au fost create 4 concepte de franciză Bella Italia:

  • conceptul de food-truck, deschis astăzi la Cluj
  • conceptul de pizza express, în locații de 100 metri pătrați
  • conceptul de restaurant
  • conceptul de drive-through

Conceptul de pizza express și food truck  au făcut diferența în ultimii doi ani

În timp ce domeniul HoReCa a avut mult de suferit în ultimii doi ani, din cauza pandemiei de COVID, diversitatea conceptelor Bella Italia a reușit să salveze afacerea de la regres. Așadar, în timp ce alte restaurante au pus lacătul pe ușă, food-truck-urile și locațiile de pizza express ale francizei Bella Italia au funcționat în continuare, făcând aproape nesimțite efectele negative ale pandemiei de COVID cu care s-au confruntat alți întreprinzători din domeniul HoReCa.

Aceste concepte au mers bine, neașteptat de bine. Este o altă variantă de business în HoReCa", afirmă fondatorul Bella Italia, care încurajează tinerii antreprenori să se inspire din succesele francizei sale sau chiar să intre în familia Bella Italia.

WhatsApp Image 2021-12-17 at 15.04.46.jpeg

De ce afacerile în sistem de franciză sunt cele mai potrivite pentru tinerii întreprinzători?

Plaja de parteneri care sunt în rețeaua de franciză Bella Italia  sunt de la start-up-uri, de la oameni care încep astăzi o afacere, sunt oameni care au deja afacerea lor. Afacerile în sistem de franciză sunt afaceri care funcționează bine pe toată planeta. Sunt afaceri la cheie, cu proceduri stricte, cu un standard de calitate, testate, care au rata de supraviețuire și de succes mult mai mare decât o afacere pe care o face un antreprenor de la 0. Noi îi dăm unui antreprenor care intră în familia Bella Italia tot, de la materii prime, la tot ce înseamnă consumabile, echipamente de lucru, tot. În afară de asta, noi când semnăm un contract de franciză ne ocupăm de design-ul exterior și interior al locației, plus instruirea personalului", a explicat Iulian Zamfir.

Bella Italia: o afacere de familie, care angajează oameni pasionați și îi transformă în profesioniști

Atunci când Iulian spune că Bella Italia este o afacere de familie, nu se referă doar la familia sa, ci la toți oamenii care muncesc pentru franciza Bella Italia. Din acest motiv, cei care doresc să se angajeze într-o locație Bella Italia trebuie să știe că nu au nevoie de nici o specializare, deoarece Bella Italia nu caută profesioniști, ci caută pasiune.

WhatsApp Image 2021-12-17 at 15.04.47.jpeg

Din 2008 funcționează în România școala Bella Italia: un centru de instruire și perfecționare continuă, în care oamenii care intră în franciza Bella Italia și care lucrează pe diferite posturi sunt instruiți în așa fel încât să poată oferi servicii de calitate clienților noștri. Pentru ce lucrăm noi? Pentru satisfacția clientului. 

Având toate materiile prime și având procedee simple de lucru.  Cineva mă întreba: în cât  învață un om să facă o pizza la Bella Italia? Răspunsul este: într-o zi. De ce? Pentru că oferim toate ingredientele. Avem oameni pregătiți, care sunt foarte buni, sunt maeștri bucătari, instructori în rețeaua de franciză. Sunt oameni cu bune rezultate în domeniu, sunt oameni care au câștigat medalii de aur la concursuri de pizza în țară și în străinătate. Sunt oameni dedicați, care fac această meserie din pasiune, în așa fel încât noi învățăm alți oameni, nu luăm bucătari. Luăm oameni care nu știu să facă pizza, dar au îndemânare și atunci noi îi învățăm într-un stil simplu și eficient. Franciza Bella Italia asta face: instruiește oameni de la zero și care, în timp, ajung foarte buni. Sunt oameni la Bella Italia care lucrează de 20 de ani”, a mai spus fondatorul.

Iulian Zamfir a mai povestit pentru Știri de Cluj că își dorește să ajungă cât mai curând la 100 de locații în toată România, plan pe care îl are de mult, însă a intervenit pandemia. De asemenea, va fi creat un laborator de inovare Bella Italia, unde, speră el, să poată diversifica meniul și în locațiile de tip food truck sau pizza express.

WhatsApp Image 2021-12-17 at 15.04.48.jpeg

În momentul de față, restaurantele au un meniu mult mai vast, de la mic dejun, la salate, paste, pizza, deserturi, decât food truck-urile, dar Bella Italia își dorește să ducă cât mai multă mâncare „la mână” la locațiile de stradă. Una dintre aceste inovații ar fi deserturile specifice italiene, precum tiramisu. Prin laboratorul de inovare, Iulian Zamfir își dorește ca Bella Italia să devină un exemplu pentru alte restaurante, cu un meniu inovator. El își dorește ca Bella Italia să devină un exemplu, antreprenorii să îi viziteze locațiile poate chiar și pentru inspirație, deoarece pe el nu-l deranjează competiția și „există loc sub soare pentru toți”.

Din 2017, Bella Italia a venit cu conceptul de pizza la felie, lucru care nu era atât de des întâlnit în România, la acea vreme.

Feliile sunt pentru oamenii ocupați, din zonele aglomerate. Din 2017 am atacat și acest segment de piață - feliile de pizza, pe când în România nu prea erau.

Plaja de clienți este mai mare din cauza prețurilor accesibile, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copiii sunt foarte importanți pentru Bella Italia, când vin la restaurante primesc coronițe, iar în ziua porților deschise, micuții primesc șorțuri și pot fi bucătari de pizza pentru o zi.

Sloganul francizei este „Bella Italia - restaurantul familiei tale”, prin acesta, Iulian Zamfir nu doar că te invită cu întreaga familie la una dintre locațiile Bella Italia, ci invită tinerii antreprenori sau pe cei care vor să se extindă să intre în familia Bella Italia și să ajute la deschiderea a cât mai multe locații în întreaga Românie.

WhatsApp Image 2021-12-17 at 15.04.48 (1).jpeg

Dacă ești un tânăr antreprenor și nu știi pe ce drum să pornești, Bella Italia te așteaptă să te alături familiei sale.


Comentarii Facebook