„Vreau să vă atrag atenția asupra unei anomalii”. Un clujean reclamă că a fost taxat cu tariful de zi, dar și cel de noapte, la parcarea de pe Moților


Un clujean reclamă că a fost taxat cu două planuri tarifare în parcarea Primăriei de pe Moților și cere autorităților să intervină. 

Potrivit acestuia, „în cazul în care persoana care parchează intră înainte de ora 19:00 și iese imediat după ora 19:00” se aplică ambele planuri tarifare (cel de zi dar și cel de noapte), într-un final parcarea ieșindu-i mai scumpă decât ar trebui.

„Vreau să vă atrag atenția asupra unei anomalii/incorectitudini în calculul timpului și sumei de plată pentru parcarea de pe Moților, în cazul în care persoana care parchează intră înainte de ora 19:00 și iese imediat după ora 19:00. 

În acest caz se aplică ambele planuri tarifare (de zi și de noapte), iar persoana ajunge să plătească pe o perioadă mai mică de timp mai mult decât tariful maximal aplicat la parcare. Pentru un timp de parcare de 1h 13 min am plătit 19.50 roni. 

Mai mult, în cazul în care persoana respectivă revine dimineața înainte de ora 07:00 i se mai aplică încă odată o taxă de 5.5 roni pentru toată perioada între 19:00 și 07:00. 

Vă rog să faceți verificările/modificările necesare în sistemul de parcare astfel încât să existe o proporționalitate în plata acesteia, în acest mod persoana vcare folosește mai mult serviciile de parcare să plătească mai mult, iar cine folosește mai puțin să plătească mai puțin”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au spus că: ”Taxarea e conform Hotărârii Consiliului Local nr, 926/2022. Tariful de noapte intră de la ora 19.00 până la 07.00 dimineața. Ce este în afara intervalului, se taxează conform planului tarifar aprobat”.

Comentarii Facebook