Viteza, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate cele mai comune cauze ale accidentelor în Cluj



Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a organizat, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul siguranţei rutiere, având ca scop stabilirea unei strategii comune de acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere grave produse la nivelul judeţului.

Evenimentul a avut loc la sediul IPJ, la care au participat șefii poliției, specialiști în domeniul siguranţei rutiere şi reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu (Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, Registrul Auto Român, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj).

Conform analizelor efectuate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere sunt viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Situația statistică arată că de la începutul anului 2014, în judeţul Cluj s-au produs 34 accidente grave urmate de decesul a 9 persoane şi rănirea gravă a 37 persoane.

Comentarii Facebook