Vin ninsorile în Cluj? Ce spun meteorologii de la ANM


Meteorologii anunță că în luna decembrie vor predomina preciptațiile mixte, iar temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale.



"La nivelul lunii decembrie, se anunță precipitații consistente doar în centrul țării, în Transilvania. În această lună, precipitațiile sunt amestecate. Vorbim despre prima lună de iarnă, de tranziție, deci nu putem vorbi numai de ninsori. În partea de sud a țării s-ar putea să avem chiar mai puține precipitații și va fi chiar mai cald decât în mod obișnuit, adică zile cu peste 8-10 grade Celsius. Deocamdată, după episoadele din 1 și 2 decembrie, semnalul este de ușoară încălzire a vremii până la finalul săptămânii, spre 6-7 decembrie. Se va reveni la un regim termic aproape normal în aproape toată țara, cu temperaturi pozitive ziua peste tot, iar noaptea să nu mai coboare prea mult sub zero grade", a explicat pentru AGERPRES Mihai Tinu, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie.

La nivelul lunii decembrie, temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale în aproape toată țara, iar local în sud-estul și sudul țării sunt posibile valori termice mai ridicate decât cele normale.

În Cluj, meteorologii nu au anunțat ninsori în prima jumătate a acestei luni.

Comentarii Facebook