Viermi în mâncare la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Presiuni asupra mămicii care a semnalat cazul


Mama care a semnalat că a primit un pateu cu viermi duminică seara, la Spitalul de Copii din Cluj, este supusă presiunilor.

Este scandal și presiune. Au făcut circ cu mine de la o pungă de mere, că de acolo vine viermele.

Am stat de vorba cu cei de la Direcția de Sănătate Publică Cluj. Le-am arătat jegul din salon. Două doamne din conducerea Spitalului mă tot contraziceau”, ne-a explicat mămica. Femeia a mai spus că luni dimineață spitalul a intrat într-un amplu proces de igienizare, pe fondul controalelor.  ”Mi-au spus că viermele trebuia să fie în pateu și nu lângă, pentru că dacă e lângă poate veni de la mere sau din altă parte”, a mai spus femeia. 

Aceasta ne-a relatat duminică seara ce a pățit. 

Sunt o mamica internată la Pediatrie 1, pe Moților, și as vrea să vă relatez un caz foarte grav. Am primit mâncare cu viermi și  goange. 

Având în vedere că sunt internată în spital cu un copil de nici 3 ani, vă rog să faceți public acest caz și să se ia măsuri de urgență. Am primit la cina pateu cu viermi”, a spus I.D.

Am primit în seara asta (n.red. duminică) la cina o jumătate de pateu și o bucată de unt, iar din pateu a ieșit un vierme. Se poate vedea în filmare”, potrivit sursei citate.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a trimis luni dimineața un control de la Direcția de Sănătate Publică Cluj. 

Finanțatorul acestui spital este Consiliul Județean Cluj, care a ordonat un alt control. 

Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, surprinse în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, Secția Clinică de Pediatrie Nr. 1, de pe Calea Moților, nr. 68, imagini ce indică o posibilă încălcare a normelor alimentare, Consiliul Județean Cluj formulează următoarele precizări:

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a trimis deja Corpul de Control al instituției pentru a verifica aspectele semnalate.

În acest moment, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii se desfășoară, în același scop, o anchetă internă.

Consiliul Județean este în contact cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului, instituție ce derulează, la rândul ei, un control în acest caz.

În cel mai scurt timp posibil, de îndată ce va dispune de toate datele necesare, Consiliul Județean Cluj va informa opinia publică atât cu privire la aspectele constatate, cât și în ceea ce privește eventualele măsuri care se impun.

Consiliul Județean Cluj nu va tolera niciun fel de abatere de la normele de igienă sanitară și alimentară, la niciunul dintre spitalele pe care le are în subordine, cu atât mai mult cu cât forul administrativ județean a alocat tuturor spitalelor sume importante de bani”.

Vezi AICI imaginile video cu viermele din pateu.

Comentarii Facebook