Duminica 27 Noiembrie

A fost amenajat un loc de joacă pentru căței, cu aparatură specifică, în cartierul Grigorescu. Emil Boc a publicat imaginile pe pagina sa de Facebook


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a publicat vineri, 11 martie, mai multe imagini şi videouri din parcul de joacă pentru căţei care a fost amenajat în cartierul Grigorescu. Parcul a fost amenajat cu aparate şi obstacole care să îi antreneze în mod constructiv pe patrupezii clujenilor. 

Clujenii și prietenii lor patrupezi au de acum la dispoziție un spațiu de 2100 mp cu aparate și obstacole specifice sporturilor și exercițiilor canine. Parcul se află în cartierul Grigorescu, în apropierea magazinului CORA”, a scris edilul în postarea de pe pagina sa de Facebook. 

 

Edilul municipiului a mai declarat că administraţia locală are în calcul atât amenajarea unor noi spaţii de genul acesta cât şi refacerea parcurilor pentru căţei din toate zonele oraşului, astfel că toţi patrupezi se vor putea bucura de un parc creat special pentru ei. 

Ce spun clujenii despre amenajarea parcului canin

Clujenii se arată destul de mulţumiţi de amenajarea parcului pentru câini şi au răspuns pozitiv prin comentarii la postarea primarului. Majoritatea consideră că era necesar un astfel de spaţiu de joc pentru patrupezii din Cluj, iar mulţi se aşteaptă la mai multe schimbări, în bine, pentru patrupezii lor. 

Chiar e un loc foarte bine amenajat! Un următor pas ar putea fi amenajarea unui teren de antrenament pentru câini care sa poată fi folosit de cei care practică sporturi canine!”, a scris o clujeancă. 

Este o idee foarte bună. Arata bine spaţiul, locuiesc aproape şi am fost acolo, căţeii şi stăpânii sunt încântaţi de traseul de agilitate. Poate în următorul plan includeţi si sursa de apa. E cel mai important lucru apa şi lumina. Țarcul de câini din parcul Colina s-ar putea folosi şi când se întunecă, mai ales iarna, daca ar fi o sursă de lumină”, a mai scris o altă iubitoare de animale din Cluj, care a adăugat însă şi o serie de cerinţe. 

Însă mulţi clujeni au răspuns nu tocmai pozitiv la imaginile publicate de edil. De pildă, un clujean a scris „Poate scoateți semnele de acces interzis cu câini din toate parcurile din Cluj înainte să vă lăudați cât de pet friendly e Clujul. În nici un oraș din Europa nu există zone publice interzise cu câinii, mai puțin în România...”. 

Comentarii Facebook