VIDEO. Traficul clujean, BLOCAT de protestul sindicaliștilor din Educație! Troleibuzele stau în coloană până pe Calea Moților


Traficul clujean a fost dat peste cap joi după-amiază din cauza protestului organizat de profesorii clujeni în fața Instituției Prefectului, în contextul grevei din Învățământ.

O coloană imensă de autobuze s-a format în centrul orașului pe  Bulevardul 21 Decembrie 1989, traficul este blocat, dar salariații din învățământ spun că nu vor ceda.

Aceasta este prima grevă generală după 18 ani și prima la final de an şcolar, iar examenele naţionale susţinute de absolvenţii claselor a VIII-a (Evaluarea Națională) şi a XII-a (Bacalaureatul) ar putea fi bulversate de conflictul de muncă. 

Salariaţii din învăţământ solicită majorarea salariilor, investiţii în baza materială a şcolilor, eliminarea birocraţiei, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli.

„Astăzi rezistăm. N-o să mai cedăm!”; „Nu sunt bani pentru educație? Puteți să tăiați pensiile speciale”; „Din respect pentru profesori și pentru copii”, sunt doar câteva dintre mesajele sindicaliștilor din Educație.

Comentarii Facebook