VIDEO. Greva profesorilor continuă cu proteste la Cluj! Sindicaliștii din Educație fac miting în fața Prefecturii: „Astăzi rezistăm. N-o să mai cedăm!”


În contextul grevei generale în rândul angajaților din Educație, Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean organizează un miting de protest pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, în fața Instituției Prefectului.

Aceasta este prima grevă generală după 18 ani și prima la final de an şcolar, iar examenele naţionale susţinute de absolvenţii claselor a VIII-a (Evaluarea Națională) şi a XII-a (Bacalaureatul) ar putea fi bulversate de conflictul de muncă. 

Salariaţii din învăţământ solicită majorarea salariilor, investiţii în baza materială a şcolilor, eliminarea birocraţiei, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli.

„Astăzi rezistăm. N-o să mai cedăm!”; „Nu sunt bani pentru educație? Puteți să tăiați pensiile speciale”; „Din respect pentru profesori și pentru copii”, sunt doar câteva dintre mesajele sindicaliștilor din Educație.

Cei peste 4.000 de protestatari au scandat minute bune „Nu cedăm!”, în contextul în care ieri Guvernul le-a propus sindicaliștilor din Educație să oprească Greva la oferta coaliției de guvernare de a aduce salariile la nivelul din grila aferentă anului 2022.

Sindicatele din Educație refuză oferta Guvernului, după cum au declarat reprezentanții profesorilor. Este în desfășurare un miting de proporții al profesorilor și în Piața Victoriei din Capitală.

Video: Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean - FSLI 

Comentarii Facebook