Angajații din învățământul clujean nu vor doar salarii mai mari! Educatoare: „În Cluj, avem foarte mulți copii și puține creșe”


În jur de 5000 de sindicaliști din Educație s-au strâns în centrul Clujului, în cadrul mitingului de joi care se desfășoară în fața Prefecturii. Profesorii nu vor doar salarii mai mari, ci și condiții mai bune de lucru, de asemenea suficiente instituții educaționale pentru un oraș care se află în continuă dezvoltare.

În primul rând, am vrea să se mărească investițiile în Învățământ, inclusiv investițiile la nivel de grădiniță, școli, jucării, materiale. Să se investească în grădinițe. În Cluj, avem foarte mulți copii și puține creșe. Deci trebuie investit mult mai mult în Învățământ, sub orice formă. 

Apoi, salariile noastre, pentru că noi, pe lângă faptul că învățăm, suntem fiecare cu gradele, învățăm pentru grade didactice, fiecare își mai face un master. Noi, dacă cunoaștem mai multe îi învățăm mai ușor și pe copii, pentru ei dorim acest lucru. Atât cadrele nedidactice, cât și tot personalul din Învățământ merită mai mult”, a transmis o educatoare care a participat la protestul de astăzi, pentru Știri de Cluj.

Cadrele didactice din Cluj pichetează, joi, Instituția Prefectului. Potrivit sindicaliștilor, rata de participare la protest în județ a ajuns la 79%. Traficul clujean a fost dat peste cap joi după-amiază din cauza protestului organizat de profesorii clujeni în fața Instituției Prefectului, în contextul grevei din Învățământ.

O coloană imensă de autobuze s-a format în centrul orașului pe  Bulevardul 21 Decembrie 1989, traficul este blocat, dar salariații din învățământ spun că nu vor ceda.

Comentarii Facebook