Miercuri 24 Aprilie

VIDEO - Inundatii Huedin! Bilant provizoriu: 300 de case au fost inundate. Alte 400 de gospodarii au fost afectate in comunele invecinate


Bilantul provizoriu al inundatiilor care au lovit luni orasul Huedin si comunele invecinate arata ca 700 de case si anexe gospodaresti au fost afectate de viitura formata in urma ruperii de nori produsa intre orele 12.30 si 14.00.

In Huedin au fost afectate 250 - 300 locuinte si anexe gospodaresti, in comuna Sancraiu 85 locuinte si 68 anexe gospodaresti, in comuna Calatele 42 locuinte si anexe gospodaresti, iar in comuna Poieni un numar de 200 locuinte si anexe. In plus, drumul a fost distrus pe o portiune de 10 metri, iar satul Valea Draganului este izolat.

In comuna Calatele, judetul Cluj, a a plouat puternic de la ora 12.00 "care au dus la inundarea a 42 locuinte si anexe gospodaresti, 10 hectare de teren agricol, a fost distrus un pod in localitatea Calata, pe DJ 108 C, pod care face legatura intre loc. Calata si Manastireni. Cu ajutorul grupei de pompieri Huedin si a pompierilor civili, s-a actionat pentru salvarea persoanelor izolate de ape si a bunurilor acestora. Localitatea Calata nu mai are surse de ape potabile", a anuntat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

In comuna Sancraiu au fost afectate 85 locuinte, 68 anexe gospodaresti, 110 hectare de teren agricol, a fost distrus un podet in localitatea Sancraiu, si un pod pe Drumul Comunal 124, in localitatea Domosu, iar doua doua autoturisme au fost luate de ape. De asemenea au mai fost luate de ape 52 animale de curte.

In orasul Huedin au fost luate de ape 3 autoturisme mici, iar alte 4 autocamioane si TIR - uri au fost aproape rasturnate de apa.

Comentarii Facebook