VIDEO - Imagini apocaliptice: Tornadă uriașă, formată în România. ”Am rămas înmărmuriți”


Un fenomen meteo rar a avut loc , duminică, 21 august, în județul Dolj. O tornadă uriașă a fost surprinsă lângă Craiova, iar imaginile au fost postate pe rețelele de socializare. 

Au fost postate imaginile apocaliptice cu tornada surprinsă în zona localității Albești

Meteorologii au emis luni, 22 august, o avertizare de Cod Portocaliu de ploi abundente, valabiă în opt județe. Cea mai mare parte a țării va fi sub avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică. 

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul Portocaliu județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și parțial județele Sibiu, Alba, Hunedoara și Caraș-Severin

În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70-90 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare Cod Galben. Astfel, în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Muntenia vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.


Comentarii Facebook