VIDEO din dronă. „Pavaje, betoane și puțin verde”, clujenii sunt dezamăgiți de lucrările la Parcul Ștefan cel Mare, cu care se laudă Boc


Lucrările de renovare a Parcului Ștefan cel Mare, din spatele Teatrului Național, i-a revoltat pe clujeni. Proiectul final nu pare să sporească „dimensiunea verde a Clujului”, cu care se mândrește Emil Boc. Oamenii văd doar „pavaje, betoane și puțin verde”, în pofida promovării cu mult zel a proiectului, făcută de Primăria Cluj-Napoca.

Amintim că lucrările de modernizare a parcului Ștefan cel Mare din centrul Clujului care vizează și zona din fața Teatrului Național au fost lăudate de Primărie, care a publicat constant pe Facebook imagini de pe șantier, în ultimele luni. Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus), dar tot ce au văzut clujenii până acum au fost dale de piatră prost puse. Așadar, au dispărut aleile, gardul viu de pe margine și a apărut o piață din granit, unde să se facă evenimente. Norocul a fost că nu s-au tăiat vechii copaci. 

Ce spun clujenii despre lucrările de la Parcul Ștefan cel Mare

Nu vă mai plângeți… arată minunat, mai ales următoarele capodopere:

- pavajul din fața teatrului, tema 50 shades of gray

- acoperișul teatrului, artă modernă în învelitoare de acoperiș, două pe gri, două pe ruginiu

- spațiul unde erau leagăne pentru copii, ca o groapă de gunoi”;

„E efectiv hidos. Găurile alea pt copaci in betoane sunt sinistre, tot proiectul e o fusereala, zero legătură cu randarea. Mă rog ca 14 iulie sa fie amânat pentru următorul mandat... Al altcuiva.”; „Mă uitam acum la videoclip. Cuvântul care îmi vine în gând: Patchwork. Unul de prost gust. Nu îmi pot închipui ce le-a durat atât pentru o astfel de lucrare. Am luat și eu parte la concursul de idei pentru zona respectivă. Au fost proiecte chiar foarte faine, practice și estetice. Cum s-a ajuns la asta..? Caut logica, caut principiile de bază, caut funcționalitatea... Iar zona amenajată pentru copii..sper doar că această stare nu este cea finală, sper că există un final mai bun…”;

„Dacă nu au reusit sa il desființeze l-au placat cu piatră... Mai avem o șansă cu altă administrație întrucât de asta ne-am lămurit”; „Daca il amenajau cu iarba ce avea? N-avea gura la firma de betoane ce sa manance?”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de clujeni la imaginile publicate din zona șantierului de la parcul Ștefan Cel Mare, pe grupul Clujul Civic. 

Comentarii Facebook