Viceprimarul Dan Tarcea: Sunt 2 mașini la un apartament, dar nu putem să îi obligăm pe clujeni să nu își cumpere mașină


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a spus că în Grigorescu este aproape imposibil să fie construit un parking. Acesta a spus că ar fi păcat să distrugă spațiile verzi pentru a face un parking.

Căutăm variante pentru un parking în cartierul Grigorescu. Este un cartier vechi, construit de acum foarte mulți ani. Așa au fost locurile de construire atunci, încât nu s-au prevăzut locuri de parcare pentru mașini. Era un loc de parcare pentru 10 apartamente, ori astăzi avem câte 2 mașini la fiecare apartament. Aici vrem să păstrăm un echilibru și să încercăm, pe cât se poate, soluții alternative. Noi venim și cu mijloace de transport în comun cu piste de biciclete, astfel încât să le oferim o alternativă și celor care nu doresc să aibă o mașină.

Nu putem să îi obligăm pe clujeni să nu își cumpere mașină. Este dreptul loc să o facă, dar noi trebuie să ne asigurăm că asigurăm un echilibru între spațiul verde, locuri de plimbare și mașini. Noi am declarat că prioritizăm transportul în comun și facem benzi dedicate. Facem piste de biciclete. Avem peste 43,5 km de piste pentru biciclete. 

Toate proiectele mari de dezvoltare și lărgire a străzilor le facem cu piste de biciclete. În zona centrală avem foarte multe conexiuni. Când vom extinde strada Mărginașă, vom avea o pistă de biciclete dinspre Mănăștur spre centru”, a spus Dan Tarcea, la Radio Cluj.

În Grigorescu au fost desființate 288 de garaje și zona va fi reamenajată. Vor fi făcute încă 60 de locuri de parcare în plus, prin desființarea garajelor.

Comentarii Facebook