Viața la bloc, cu multe provocări. Un clujean nu mai poate dormi din cauza vecinelor care „aduc băieți și mută mobila prin cameră”


Viaţa la bloc nu este una uşoară, iar activitățile zgomotoase ale vecinilor noştri ne pot perturba liniştea, în cele mai nepotrivite momente. Un clujean se plânge că merge obosit la muncă din cauza vecinelor, studente, care „aduc băieți și mută mobila prin cameră în toiul nopții”.

Acesta spune că a contactat și Poliția Locală de nenumărate ori, însă nu a reușit să rezolve problema. 

„Deci anul trecut am avut probleme mari cu vecinele de deasupra, două studente presupun, aduceau baieți și mutau mobila prin camera si făceau petreceri regulat, nu m-a deranjat că înțelegeam, student și eu, oricum mă culcam tarziu. Problema e că acum eu lucrez și la ora 5 dimineața trebuie să mă duc la job, după care la facultate. Ajung seara acasă, deci nu prea îmi mai permit să nu dorm cum trebuie. 

De anul trecut de când s-a terminat anul anterior a cam fost liniște, am presupus că s-au schimbat vecinii, dar aparent nu. De vreo 2 luni sora mea care sta în cameră de lângă mi-a zis că tot aude muzica și chestii, dar își bagă căștile și adoarme așa, la mine nu se auzea nimic pana în seara asta.

Exact ca anul trecut, aceleași râsete, același mutat de mobilă. M-au trezit la 2:20, am încercat să adorm până a 3-a, după care am realizat că stau pe balcon, m-am dus și am strigat la ele să nu mai târâie chestii prin cameră și să bocănească… Nu au răspuns nimic, s-au făcut că nu mă aud presupun sau nu m-au înțeles (sunt 2 unguroaice, nu raspund nici la salut pe casa scării) dar chiar și așa s-au oprit din râsetele alea isterice, dar de mutat mobilă mută și acum când fac postul (4:12).

Am făcut o serie de înregistrări, dar nu știu cum naiba fix cand faceam înregistrare din mutat mobila se transforma doar într-un bocănit și un scaun tras din când în când. Am zis totuși că e îndeajuns să sun la poliție, așa că am sunat la dispeceratul minunatei secții 4, unde i-am povestit tot, apoi mă întreabă dacă mai fac gălăgie și acum, și i-am zis că da, tot mută mobila, joacă table pe podea nu știu ce fac. Răspunsul lui a fost "mda, pai ați putea să faceți o sesizare scrisă" și efectiv cum a zis asta au mai scăpat și alea de sus ceva pe jos...

Ok deci poliția nu ajuta, cu ele nu mă înțeleg. (Am încercat anul trecut să merg să vorbesc cu ele că au exagerat într-o seară, era vreo 3 și urlau o grămadă de oameni prin apartament și se fugăreau, m-am dus la ușă, am bătut și s-a auzit cum a zis o fata "shhhh" și a început să râdă" și s-a făcut liniște 2 secunde.. nu a răspuns nimeni). Deci bun, cu ele nu mă pot înțelege, poliția nu ajută”, a relatat clujeanul pe o rețea de socializare

Ce spune legea

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează:

  • tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
  • tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
  • organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, arată Poliția Română.

Comentarii Facebook