Vezi cum va fi vremea in august, septembrie si octombrie


Prognoza meteorologica pentru urmatoarele trei luni arata ca vremea va fi calda, dar ca, in septembrie, s-ar putea inregistra ploi peste media multianuala in diferite zone.

In luna august, vremea isi va reveni, va fi cald si mercurul termometrelor va depasi valoarea de 30 de grade Celsius. Astfel ca cei care au avut rabdare si si-au programat concediile in luna august au tras cartea castigatoare. Din 4 august, previziunile facute de specialistii Centrului European pentru Prognoza arata ca, mai ales in zonele de munte si in vest, centru si nord, vremea se incalzeste.

Temperaturile se vor incadra in limitele mediei multianuale lunare si in estul, sud-estul si local in vestul tarii. De asemenea, precipitatiile nu vor pune mari probleme, ploile fiind in cantitati normale.

Toamna nu se grabeste sa vina, pentru ca in septembrie vremea va fi placuta , iar in prima parte temperaturile se vor situa in jurul valorii de 25 de grade Celsius. Va fi cald, mai ales in zona Dobrogei, asadar pe Litoral va fi vreme de plaja.

In majoritatea regiunilor, temperaturile vor fi in valori apropiate de normele climatologice. Ploile vor fi prezente, insa, in aproape toata tara, iar in sud-estul si local in sudul tarii, acestea vor fi apropiate de valorile normale, sustin meteorologii.

Luna octombrie va aduce un regim termic mediu lunar al aerului care se va situa in limite apropiate de mediile din ultimii ani, cu exceptie in sud-estul si local in vestul tarii, unde va fi mai cald.

Precipitatiile vor fi abundente in vestul, centrul si nordul tarii, unde pot fi  depasite normele climatologice lunare.

Meteorologii sustin ca aceste prognoze pot fi schimbate de aparitia unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp.

Gradul de realizare al prognozei sezoniere este de 60-65%.

Comentarii Facebook