Vești bune despre Spitalul regional de la Cluj-Napoca

 

Guvernul României și Banca Europeană de Investiții (BEI) vor semna luni, 5 decembrie, la Palatul Victoria, acordul privind construcția spitalelor regionale.

 

Cele trei spitale regionale, care vor fi construite la Iași, Cluj-Napoca și Craiova, beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

În prima parte a anului 2016, s-a pus problema unui blocaj în construcţia celor trei spitale regionale: proiectul putea fi amânat dacă autorităţile nu trimiteau la Bruxelles harta nevoilor din sistemul medical. Uniunea a modificat termene de mai multe ori, însă blocajele au continuat în mai multe ministere sau în Parlament, scrie realitatea.net.

 

În luna noiembrie, Ministerul Sănătății a primit de la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj terenul de 14 hectare din Floreşti pe care va fi construit, cu fonduri europene, Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj.

 

Potrivit proiectului, viitorul Spital Regional de Urgenţă Cluj urma să aibă 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi să dispună de un heliport.

 

România va beneficia prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 de peste 325 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor de asistență medicală. La aceasta sumă, se adaugă o finanțare de 250 de milioane de euro prin intermediul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), pentru proiectul ”Îmbunătățirea calității și eficienței sistemului de sănătate din România”, din care însă România, nu a utilizat deocamdată bani.

Comentarii Facebook