Veneția introduce taxă pentru turiști, din 25 aprilie


Turiștii care vor să viziteze Veneția vor trebui să achite un bilet de o zi, începând din 25 aprilie 2024.

Joi, 4 aprilie, primarul Luigi Brugnaro, citat de Il Giornale, a spus că va fi o taxă de 5 euro. Acesta a subliniat că nu există nicio intenție de a închide orașul, ci doar de a proteja laguna de turismul de masă. Taxa de acces a fost concepută și implementată ”pentru a face orașul mai utilizabil și mai locuibil” atunci când este așteptat un flux mai mare de turiști.

Contribuția, în valoare de 5 euro, se plătește pe platforma https://cda.ve.it/it/. Taxa nu se achită între orele 16.00 și 8.30. Calendarul de taxare: din 25 până în 30 aprilie, de la 1 până în 5 mai și în toate celelalte weekenduri până pe 13 și 14 iulie, excepție weekendul de Ziua Republicii (1-2 iunie). ”Străzile noastre nu pot fi comparate cu cele ale niciunui alt oraș și trebuie să reglementăm fluxul de turiști. Până acum, niciun politician nu a avut curajul să introducă o taxă de intrare, însă hotărârea a fost necesară”, a explicat primarul, aflat în funcție din 2015.

2024 va fi un an de testare al acestei taxe, a precizat el. ”Scopul nostru nu este să strângem bani, ci să împiedicăm implozia orașului. Vrem să facem Veneția mai prietenoasă pentru turiști, pentru că aparține nu numai venețienilor, ci întregii lumi”, a mai spus primarul.

Rezidenții din regiunea Veneto și cei născuți în Veneția, precum și copiii sub 14 ani nu vor plăti taxa, iar scutirea poate fi solicitată și de navetiști, angajați sau studenți. ”Reiterăm cu tărie că nimeni nu vrea sa închidă orașul, dar cine vrea să vină în aceste zile aglomerate în centrul istoric o poate face plătind contribuția de 5 euro și rezervându-și vizita”, a insistat Brugnaro, conform Libertatea.ro.

Comentarii Facebook