Vechiul pod situat pe drumul județean DJ 172F va fi demolat! Se construiește un pod provizoriu în localitatea Mica


Consiliul Județean Cluj a demarat construcția unui pod provizoriu peste pârâul Bandău, pe drumul județean DJ 172F, la km 13+150, în localitatea Mica. La propunerea experților s-a decis demolarea vechiului pod situat pe acest drum județean și construirea unuia nou, pe același amplasament.

Podul provizoriu va avea o lungime de 18,4 metri și va dispune de o singură bandă de circulație cu o lățime de 3,5 metri și un trotuar pietonal cu o lățime de 1,5 metri.

Traficul rutier se va desfășura alternativ pe cele două sensuri de circulație, accesul pe pod fiind coordonat cu semafoare instalate la ambele capete ale podului.

De asemenea, podul provizoriu va fi prevăzut cu parapete de protecție în lungime de 25 de metri pe ambele părți ale podului și de mână curentă pe partea cu trotuarul pietonal.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Valoarea estimată a contractului este de 2.341.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Comentarii Facebook