Locatarii unei clădiri din Cluj au parte de „minicutremure zilnice”. Primăria a fost sesizată, dar nu a rezolvat nimic: „Se zgâlțâie în fiecare zi”


Locatarul unei clădiri istorice situate în Piața Mihai Viteazu spune că locuința sa se zgâlțâie în fiecare zi din cauza unei denivelări din stradă pe care Primăria nu a reușit să o rezolve, asta deși problema a fost semnalată de nenumărate ori. 

Acesta chiar a înregistrat un videoclip, în care se observă cum apa pusă într-un pahar, pe o masă stabilă, se mișcă. Așadar, locatarii blocului au parte de „minicutremure zilnice”, fără voia lor. 

Locatarii ar fi făcut 10 sesizări la autoritățile locale până acum și de fiecare dată li s-a răspuns că se vor face verificări, nu s-a făcut însă nimic. 

„Vă rog să vă uitați la videoul de mai jos, 40 de secunde. Trăim într-o clădire care se zgâlțâie în fiecare zi, la fiecare oră, fiecare minut. Nu mai știu ce să fac. Există o denivelare relativ minoră, în fața restaurantului Gandhi (poza atașată), Palatul Babos. 

Când roțile troleibuzelor, autobuzelor, camioanelor, se lovesc de marginea respectivei denivelări, se zgâlțâie toată clădirea. Noi stăm la etajul 2, aici se simt cel mai tare. Denivelarea devine din ce în ce mai pronunțată și clădirea se mișcă din ce în ce mai mult.

Am făcut 10 sesizări la Primărie și de fiecare dată mi-au răspuns că se vor efectua verificări și dacă este nevoie, vor remedia problema, însă din păcate niciodată nu se face nimic”, a sesizat locatarul. 

f2.jpeg

„Clădirea a fost complet consolidată și renovată acum 7 ani, se afla în stare perfectă (mă rog, aproape perfectă). Stau într-un apartament de serviciu, există opțiunea să mă mut, dar unde găsesc eu apartament de 100 metri pătrați în centru fără sa platesc 500 euro în plus? Există o soluție foarte usoara, Primăria să-și facă treaba! Cred că se poate rezolva într-o zi, nu-i așa mare lucru”, a mai adăugat locatarul. 

Primăria Cluj a precizat că muncitorii de la străzi ar urma să intervină în zonă în această săptămână, în funcție de condițiile meteo. 

Comentarii Facebook