Valutistul clujean ”Saker”, condamnat la închisoare pentru că a mituit un lider al galeriei U Cluj


Bazrkan Abdul Rahman, unul dintre francizorii Mama Manu (deține trei din cele șase șhaormerii) și patron al caselor de schimb valutar Saker, a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a dat spagă pentru a nu face pedeapsa de muncă în folosul comunității.

Bazrkan Abdul Rahman a omorât un motociclist în 2017 și a scăpat de închisoare, dar a fost condamnat să facă muncă în folosul comunității. Pentru că nu a vrut să se înjosească i-a dat spagă, 150 de lei, lui Attila Verdeș, cunoscut sub numele ”Hiena”, unul dintre cei mai înfocați suporteri a Universității Cluj și angajat la Sala Polivalentă Cluj. 

Pentru fapta sa, ”Saker” a fost condamnat acum la 2 ani şi 10 luni închisoare, pe care inculpatul o va executa în regim de detenţie. 

Attila Verdeș, zis ”Hiena”, a fost condamnat cu suspendare, dar va face muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Cluj Napoca sau la Asociaţia „O masă caldă” din Cluj Napoca, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Potrivit procurorilor, ”inculpatul BAZRKAN ABDUL RAHMAN, la diferite intervale de timp în perioada  05-14.03.2018, i-a dat în mod direct inculpatului VERDEŞ ATTILA – funcționar public angajat al Sala Polivalentă S.A., care avea ca atribuţie în fişa postului supravegherea persoanelor obligate la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, de trei ori câte 50 lei, bani care nu i se cuveneau, în legătură cu neîndeplinirea de către funcţionarul public a îndatoririlor de serviciu constând în permiterea primului să plece de la locul de muncă şi să se ponteze ca prezent în fişa de prezenţă, şi subsecvent nesesizarea organelor de control.

Inculpatul  VERDEŞ ATTILA – funcționar public angajat al S.C. Sala Polivalentă S.A. care avea ca atribuţie în fişa postului supravegherea persoanelor obligate la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, care în baza unei rezoluţii infracţionale unice, la diferite intervale de timp în perioada 05-14.03.2018, a primit, în mod direct pentru sine, de la inculpatul  BAZRKAN ABDUL RAHMAN – persoană obligată la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, de trei ori câte 50 lei, bani care nu i se cuveneau, în legătură cu neîndeplinirea de către funcţionarul public a îndatoririlor de serviciu constând în permiterea secundului să plece de la locul de muncă şi să se ponteze ca prezent în fişa de prezenţă, şi subsecvent nesesizarea organelor de control”, arătau procurorii, conform BZC.ro.

Anchetatorii spun că ”Shaker”, afaceristul sirian stabilit la Cluj, pe numele lui real Abdul Rahman Bazrkan, a fost verficat pe camere dacă execută muncă în folosul comunității. Apoi, procurorii l-au ”strâns cu ușa” pe ”Hiena”, cel care a închis ochii, și care a recunoscut totul, inclusiv că a luat bani de la ”Shaker”. 

Sentința nu este definitivă.

Comentarii Facebook