Alertă alimentară! Produse toxice, BIO, retrase din magazinele Carrefour și Mega Image: „Să nu se consume și să fie distruse!”


Carrefour România și Mega Image anunță retragerea de la vânzare și rechemarea de la clienți a unor loturi de chipsuri, după ce s-au detectat urme de alcaloizi tropani în făina de porumb.

ANSVSA anunță că, urmare a notificării primite din partea furnizorului Snack Food Poco Loco NV, Carrefour România a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a unor loturi de Tortilla Chips și Tortilla Chips Chilli.

Motivul rechemării: prezența urmelor de alcaloizi tropani în făina de porumb”, arată ANSVSA.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile respective să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

chips 1.jpeg

Și lanțul de magazine Mega Image anunță retragerea de la vânzare a unor loturi de Bio Chips Tortilla Natur și Bio Chips Tortilla Chili. „Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsele: 64984 DLL BIO Chips Tortilla Natur 150 g, 73282 DLL BIO Chips Tortilla Chili 150 g. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea autorităților, motivul fiind prezența alcaloizilor tropanici. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, anunță ANSVSA, citată de Antena 3. 

chips 2.jpeg

Comentarii Facebook