Valul de amenzi de la ISU Cluj continuă. Zeci de localuri au fost iar luate la ”puricat”



ISU Cluj a continuat seria de controale în localurile clujene, pentru a verifica dacă se respectă noile norme de siguranță.

Astfel, potrivit reprezentanților ISU Cluj, la sfârșitul de săptămână ce a trecut, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul instituţiei noastre a continuat acțiuniile de control privind prevenirea incendiilor la localurile de alimentație publică (cluburi, baruri, discoteci și săli de cinematograf/spectacole, etc.) din județul Cluj.

Atât pe timpul programului de zi, cât și pe timp de noapte, au fost controlate inopinat 24 de obiective de către 12 inspectori de prevenire din cadrul ISU Cluj, în cooperare cu efective ale inspectoratelor judeţene de poliţie și jandarmi. De asemenea pe timpul acestor controale au fost efectuate 21 de recunoașteri ale obiectivelor de către șase reprezentanți ai subunităților de intervenție ale ISU Cluj și au fost efectuate și patru exerciții de evacuare cu persoanlul angajat de pe locul de muncă.

În cursul acestor acțiuni, cadrele Inspecției de Prevenire au depistat un număr de 48 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, în urma cărora au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care șapte avertismente și 17 amenzi, în cuantum de 221 000 lei.

Principalele încălcări ale normelor de securitate la incendiu constatate se referă la: deficiențe privind organizarea activității de apărare împotriva incendiilor, deficiențe privind existența și funcționalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situațiilor de urgență – având caracter tehnic – identificate în obiectiv.

Comentarii Facebook