Numai 15 % din cadrele medicale din judetul Cluj s-au vaccinat contra gripei AH1N1

Din cei 25 de mii medici si asistente din judetul Cluj, aproximativ 3000 au acceptat sa se imunizeze cu vaccinul pandemic produs de Institutul Cantacuzino.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica a judetului Cluj sustin ca au mai fost repartizate alte 30 de mii de doze de vaccin pentru alte categorii de risc: bolnavi cronici, batrani si elevi.

Numarul medicilor si al asistentelor care accepta sa se vaccineze este mic la nivelul intregii tari. Astfel ca Ministerul Sanatatii a emis un ordin prin care cei care refuza vaccinarea isi vor plati spitalizarea din buzunarul propriu in cazul in care se imbolnavesc.

Conducerea Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj sustine ca nici jurnalistii nu se inghesuie sa se vaccineze. "Acestia ar trebui sa se imunizeze la Centrul de Diagnostic si Tratament, dar pana acum nu am primit nicio solicitare de la o institutie media pentru a primi gratuit vaccin pandemic", a declarat doctorul Mihai Moisescu, directorul adjunct al DSP Cluj.

In ultimele 24 de ore, in judetul Cluj, au fost diagnosticate alte 11 persoane cu gripa de tip AH1N1, ceea ce face ca numarul total al cazurilor inregistrate pana acum la nivel national sa fie de 5071.

Comentarii Facebook